07.02.2018

YALÇINKAYA FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

2017-2018 Eğitim Öğretim yılının ikinci dönemi’nin başlamasıyla birlikte Gazipaşa Müftülüğü Gençlik Temsilciliğimiz’in İlçemiz genelindeki okullarda gerçekleştirdiği sunumlar da kaldığı yerden devam ediyor.
Değerler Eğitimi kapsamında son olarak İlçemiz Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencileriyle bir araya geldik.

Gazipaşa İlçe Müftülüğü Gençlik Temsilciliğimiz tarafından düzenlenen programda “Varlığın Gaye ve Hikmeti, Bilgi, Zaman, Şükür ve Dua” konuları üzerinde duruldu.

Programa İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, Fen Lisesi Müdürü Ahmet GÜNGÖR, öğretmenler, öğrenciler Gençlik Koordinatörü Hüseyin ÖZDEMİR ve V.H.K.İ Fatih YILDIRIM katıldı.

Program kapsamında öğrencilere hitap eden İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA ““Değerli Gençler! Bütün mahlûkatı yaratan Yüce Rabbimiz, kerem ve cömertlikte de eşsizdir. O’nun bizlere ihsan ettiği nimetler saymakla bitmez. Aldığımız nefesten, içtiğimiz suya; yediğimiz lokmadan, harcadığımız zamana, her şey O’nun bizlere lütfudur. Aklımız, gönlümüz, sevgi ve merhametimiz, birbirimize olan muhabbetimiz hep O’nun bizlere ikramıdır.
O halde bize düşen ömrümüzü, ailemizi, arkadaşlarımızı, öğretmenlerimizi, türlü nimetleri, hasılı varlığımızı bağışlayan Yüce Allah’a şükretmektir. Rabbinin bunca nimetini görmezden gelerek, insanın sorumluluklarını ihmal etmesi ve başıboş bir hayat sürmesi bir insana asla yakışmaz.

Bize bir şey hediye edene nasıl teşekkür ediyorsak bizlere bunca nimeti verene de şükretmemiz gerekir.
İşte namaz da en büyük şükür, en açık teşekkürdür. Namaz kılarken bütün organ ve duygularımızla Allah'ımıza şükrümüzü iletmiş oluyoruz.

Her gün beş defa Rabbini hatırlayarak Onun huzuruna çıkan bir kimsenin kötülük yapma ihtimali ile Rabbini ancak başı derde düştüğü zaman hatırlayan bir kimsenin kötülük işleme ihtimali arasında da büyük farklar vardır.”Dedi.

Program iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.