18.01.2018

4-6 YAŞ GRUBU KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİMİZİN DÖNEM SONU ETKİNLİKLERİ

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminin yarın sona erecek olmasından dolayı 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarımızda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Düzenlenen etkinliklerde 4-6 yaş grubu öğrenciler Kuran-ı Kerim okurken bazı çocuklar da öğrendikleri duaları ve şiirleri seslendirdiler.Bazı kurslarımızda Kuran-ı Kerim eğitimi kapsamında Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen öğrencilerimiz için ise’Kuran’a Geçiş Programları’ düzenlendi.

Kurslarımızdaki dönem sonu etkinliklerine katılarak öğrencilerle bir araya gelen İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA öğrencilerle tek tek ilgilenerek onlarla bol bol sohbet etti.Ayrıca Müftü YALÇINKAYA tarafından Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen öğrencilere Kur’an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Etkinlikler sonunda ise YALÇINKAYA’nın minik yavrularımız’ın hayırlı birer evlat olmaları için yapmış olduğu dualara hep birlikte amin denildi.

Dönem sonu etkinlikleriyle ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, “2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminin yarın sona erecek olmasından dolayı 4-6 yaş Grubu Kur’an Kurslarımızda düzenlenen dönem sonu etkinliklerine katıldık.Öğrencilerimizin öğrenmiş oldukları duaları ve şiirleri dinledik.Ardından hayırlı birer evlat olmaları için dualar ettik.

4-6 Yaş Grubu Kur’an kurslarımızda minik yavrularımıza Allah’ın kelamını, Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in sünnetinin ve ahlakını’nın yanı sıra kısa sureleri,kısa duaları, Kuran Alfabesini öğretiyoruz.Ayrıca kolaylık olması açısından İlahiler eşliğinde İslam’ın şartlarını, imanın şartlarını, İslamın görgü ve kurallarını öğretiyoruz. Birçok etkinliği oyun eşliğinde gerçekleştirmelerini sağlıyor, boyama gibi etkinliklerle el becerilerini geliştirmelerini sağlıyoruz.

Eğitim-Öğretim hizmetlerini sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürütüyor, Kurs programı boyunca öğrencilerimize değerli oldukları hissettirilerek, güler yüz, şefkat ve anlayış gösteriyoruz.

Bu bakımdan Gazipaşa İlçe Müftülüğü olarak 4-6 Yaş Kur’an Kurslarımızı çok önemsiyoruz.En kısa zamanda da Yelda Kahvecioğlu 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursumuzu hizmete açacağız.

Amacımız çocuklarımızı Peygamberi bir metotla, ayet ve hadis ışığında yetiştirmektir.Onlara Kuranı Kerimi öğretmek ve onun içindekiler ile de amel etmelerine öncülük etmektir.”Dedi.