06.01.2018

”KUDÜS” KONULU KONFERANSIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz ve Çınar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen “Filstinin Başkenti Kudüs “konulu konferansımızı Gazipaşa öğretmenevinde gerçekleştirdik.

Mavi Marmara Gazisi, Araştırmacı-Yazar Hamza ER’in konuşmacı olarak katıldığı programa İlçe Yazı İşleri Müdürü Tan DOĞAN, İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA,Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa GÜL, Çınar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus KOÇ, Alanya Sebilay Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan İLHAN, Müftülüğümüz Personeli, Din Görevlilerimiz, çok sayıda genç ve vatandaş katıldı.

Program ilk olarak Gürçam Mahallesi Cami İmam Hatibi Muhammet KALYONCU’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve Mavi Marmara Gazisi, Araştırmacı-Yazar Hamza ER’in konferansı ile devam etti.

Mavi Marmara Gazisi, Araştırmacı-Yazar Hamza ER Kudüs’ün önemi ve tarihteki yerini ayetler ışığında anlatarak Kudüs’e neden sahip çıkılması gerektiğini maddeler halinde anlattı.

Konferansın ardından ise günün anlam ve önemine binaen İlçe Yazı İşleri Müdürü Tan DOĞAN tarafından Mavi Marmara Gazisi, Araştırmacı-Yazar Hamza ER’e çiçek takdimi yapılırken,İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA tarafından da hediye takdimi yapıldı.

Sunuculuğu Müftülüğümüz VHKİ Fatih YILDIRIM’ın yaptığı konferans, Sarıkamış Harekâtının 103. yıldönümü etkinlikleri kapsamında İlçemiz Merkez Cami’nde (D400 Yol Kenarı) 07.01.2018 Pazar Günü gerçekleştirilecek olan “Sabah Namazında Buluşuyoruz” programına daveti’nin yanı sıra iyi dilek ve temenniler ile sona erdi.