29.12.2017

YALÇINKAYA İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE BİRARAYA GELDİ

İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, ilçemiz Şehit Demet Sezen Anadolu İmam Hatip Lisesi-Ortaokulu pansiyonunda düzenlenen haftalık sohbet programının bu haftaki konuğu oldu.

Akşam yemeğinin yenmesinin ardından öğrencilerle sohbet eden İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, öğrencilere milli ve manevi değerlere sahip bir gençlik olarak yetişme,başarı ve dini konularda tavsiyelerde bulundu.

YALÇINKAYA konuşmasında “Çoğu ülkelerde eğitim paralı ancak bizim ülkemizde ve özellikle sizin gibi yurtlarda kalan öğrencilerimizin tüm masrafları devletimiz tarafından karşılanıyor. Bunların hepsi sizlerin daha iyi bir eğitim alabilmeniz ve daha iyi bir insan olabilmeniz içindir.Sizler Öğrendiğiniz her bilgiyi milletimiz ve insanlığın hayrına kullanacaksınız. Ahlak ve erdemi kuşanacaksınız. Ulvi değerleri yaşayıp yaşatacaksınız. Sizler, ülkemizin, İslam âleminin, bütün mazlumların, mağdurların ve mahrumların ümidi olacaksınız.O yüzden ülkemizin ve devletimizin kıymetini iyi bilelim.Sahip olduğumuz nimetlerin farkında olarak Allah’a şükredelim. Güzel ahlak sahibi olalım, derslerimize iyi çalışalım, temiz ve düzenli olalım.Öğretmenlerimize, anne –babalarımıza ve arkadaşlarımıza karşı daime saygılı olalım ve onlara karşı daima sevgi beleyelim." Dedi.

YALÇINKAYA, sohbetin ardından öğrencilerden gelen soruları da cevaplandırdı.

Samimi bir ortamda geçen sohbet programı Şehit Demet Sezen Anadolu İmam Hatip Lisesi-Ortaokulu Müdür Yardımcısı Yunus KOÇ’un, okul pansiyonunda düzenlenen sohbet programıma katılarak öğrencileri bilgilendiren YALÇINKAYA’ya teşekkür etmesiyle sona erdi.