11.12.2017

ENGELİ BULUNAN KARDEŞLERİMİZLE YEMEKTE BİRARAYA GELDİK

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında İlçemiz Öğretmenevinde Engeli bulunan kardeşlerimiz ve aileleri ile birlikte yemek programı’nda bir araya geldik.

İlçemiz Öğretmenevi yemek salonunda gerçekleşen programa başta İlçe Kaymakamımız Nurullah KAYA olmak üzere Belediye Başkanımız Dr. Adil Çelik, İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza BÜYÜKAKÇA, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Müftülüğümüz Engelli Koordinatörü Hüseyin SÖNMEZ, Çınar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus KOÇ, Görme Engelli Sanatçı Bilal GÖREGEN, Engeli bulunan kardeşlerimiz ve aileleri katıldı.

İlçe Kaymakamımız Nurullah KAYA ve Daire amirleri katılımcılarla tek tek ilgilenerek onlarla sohbet ettiler ve günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Program kapsamında kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamımız Nurullah KAYA “Değerli Gazipaşalılar, Değerli Mesai Arkadaşlarım, Değerli Belediye Başkanım, Siyasi Parti İlçe Başkanımız, Uzaktan Yakından Davetimize icabet ederek bizleri yalnız bırakmayan kıymetli misafirlerimiz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediğimiz programımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz.Farkındalığı illa yaşayınca değil yaşanmadan da oluşturmamız, hissettirmemiz gerekiyor.Bu doğrultuda Gazipaşada görev alan, sorumlu olan bizler elimizden geleni yapıyoruz.Kaymakamlık binamızda da her türlü engelleri kaldırmak adına elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz.Bu vesileyle engeli bulunan tüm kardeşlerimizi de kaymakamlığımıza çay içmeye davet ediyorum. Bizlere en iyi notu sizler vereceksiniz.Bu çalışmalarımız bütün kurumlarımızda da devam edecek.Bugün bu yemeği burada vermemizin sebebi de engelsiz bir bina olması.Bu konuda Öğretmenevi binasını yapan büyüklerimize o dönemde görev alan yetkililere ve engelleri seven ve bu bilinçte olan, tüm insanlara teşekkür ediyorum.İnşallah unutamayacağınız bir gece olur.Ben bu duygu ve düşüncelerle her daim farkındalığı yaşayan bir Kaymakamınız da olarak, böyle anlamlı bir programa imza atan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza, Mütevelli heyetine ve Müdürüne teşekkür ediyorum.Ayrıca bizim hakikaten değerli bir müftümüz var.Her ortamda sizlerle beraber.Engelsiz bir yaşam nasıl olabilir? Bunun muhasebesini yapan bir kardeşimiz.Ben müftümün şahsında kurumuna ve personeline de teşekkür ediyorum.İlgi ve alakalırının toplum üzerinde daim olmalarını diliyor.Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.”dedi.

Birlik ve beraberlik ortamında yemeklerin yenmesinin ardından hep birlikte İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA’nın yapmış olduğu yemek duasına amin denildi.

Yemek programına katılan Görme Engelli Sanatçı Bilal GÖREGEN ise kısa bir selamlama konuşması yaparak böyle anlamlı bir program düzenleyenlere ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
Programla ilgili düşüncelirini ifade eden engelli vatandaşlarımız ve aileleri ise, etkinlikten dolayı mutlu olduklarını belirterek, her zaman böylesi bir morale ihtiyacı olduklarını, bu tür etkinliklerin sürekli devam etmesini, bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin kendileri açısından önemli olduğunu, etkinlikle moral bulduklarını ve birbirleriyle kaynaştıklarını ifade ettiler.Ayrıca böyle bir organizasyona ev sahipliği yapan ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.