01.12.2017

MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sas) Efendimizin dünyayı şereflendirmelerinin 1446 yıl dönümü dolayısıyla Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz tarafından düzenlenen " Mevlid-i Nebi" programı Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olan Yard. Doç. Dr. Yasin PİŞGİN’in konuşmacı olarak katıldığı programa başta İlçe Kaymakamımız Nurullah KAYA olmak üzere, Belediye Başkan Vekili Kemal SARIYILDIRIM, İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa AKTAŞ, Çınar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus KOÇ, Müftülük Personelimiz, İlçemizde görev yapan İmam-Hatiplerimiz, Kur’an Kursu Öğreticilerimiz, çok sayıda genç ve vatandaş katıldı.

Program ilk olarak İstiklal Marşımızın okunması ve Çarşı Cami Müezzin Kayyımı Mesut BAYLAK’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA’nın açış konuşması ile devam etti.

YALÇINKAYA’nın açış konuşmasının akabinde İlçe Müftülüğümüze bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğrencilerimizden İlknur TURGUT ve Sümeyye SÖNMEZ’in “Sen Doğunca Efendim” ve “Doğrudur Hep Sözlerin” adlı şiiri seslendirmeleri ise katılımcılardan büyük beğeni aldı.

Program daha sonra Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olan Yard. Doç. Dr. Yasin PİŞGİN’in " Hz. Peygamber (s.a.s.)’in Örnekliği" konulu muhteşem konferansı ile devam etti.

Konferans’ın ardından ise İlçe Kaymakamımız Nurullah KAYA tarafından günün anlam ve önemine binaen Yard. Doç. Dr. Yasin PİŞGİN’e çiçek takdimi yapıldı.

Sunuculuğu Müftülüğümüz V.H.K.İ. Fatih YILDIRIM’ın yaptığı program, katılımcılara çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.