30.11.2017

MEVLİD KANDİLİ DUALARLA İDRAK EDİLDİ

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sas) Efendimizin dünyayı şereflendirmelerinin 1446. yıl dönümü olan mübarek Mevlid Kandili, Tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de başta Çarşı Cami olmak üzere, tüm camilerimizde coşku içerisinde idrak edildi.

Camilerimizi dolduran kadın, erkek, genç, yaşlı çok sayıda Gazipaşalı, gecenin feyzine nail olabilmek için namaz kılıp okunan dualara eşlik etti.

Vatandaşlarımız Camilerde “Mevlid Kandilinin Anlamı ve Önemi” konulu vaazı dinlediler. Yatsı namazının cemaatle kılınmasının ardından Kur’an-ı Kerim ve mevlid-i şerif okunup dualar edildi.Bazı camilerimizde ise dileyen cemaatle birlikte tesbih namazı kılındı.

Ayrıca Camilerimizde başta Suriye olmak üzere diğer ülkelerde azap ve ızdırap çeken, Müslüman olmalarını hayatları ile ödeyen insanlar için, huzur, mutluluk, sağlık ve barış için, birliğimiz, beraberliğimiz,kardeşliğimiz ve Ülkemizin çok daha huzurlu günlere kavuşması için dualar edildi.

Camilerimizdeki programların bitiminde ise cami cemaatine çeşitli ikramlar yapıldı.