29.11.2017

YALÇINKAYA’DAN MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMINA DAVET

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sas) Efendimizin dünyayı şereflendirmelerinin 1446 yıl dönümü dolayısıyla Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz tarafından 30 Kasım 2017 Perşembe günü (yarın) saat: 19:45'de Belediye Kültür Merkezinde Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Ahmet ÖGKE ve Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olan Yard. Doç. Dr. Yasin PİŞGİN’in konuşmacı olarak katılacağı " Hz. Peygamber (s.a.s.)’in Örnekliği" konulu Mevlid-i Nebi programı düzenlenecek.

Gerçekleştirilecek olan programa tüm Gazipaşa halkını davet eden İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA " Yüce Rabbimizin bütün âlemlere gönderdiği en son rahmet elçisi Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın mevlidini hep birlikte idrak edecek olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgili Peygamberimiz (sa.), Yüce Rabbimizin insanlığa gönderdiği en son elçi ve bütün bir insanlık için onun nübüvveti karanlıklardan aydınlığa, zulmetten nura geçişin iftihar vesilesi olmuştur.

Efendimizin doğumu, dünyanın akışını değiştirmiş ve onun tebliğine kulak veren herkes hayatını yeniden tanzim etmiş, kendini yeniden yapılandırma ve bundan sonraki hayatında istikamet sahibi olma konusunda sağlam bir dayanağa kavuşmuştur. Onun rahmet yüklü mesajları ve hikmet yüklü ahlâkî örnekliği bütün insanlık için bir umut olmuş ve kıyamete kadar da umut olmaya devam edecektir.

Mevlid kandili dolayısıyla bizler de Peygamberimiz (s.a.s)’in örnekliğini hayatımıza uygulama aşkı, gayreti ve heyecanını yakalama, bizler de var olan Peygamber sevgisini, Onu doğru tanımaya, doğru anlamaya ve doğru yaşamaya dönüştürmek amacıyla 30 Kasım 2017 Perşembe günü (yarın) saat: 19:45'de Belediye Kültür Merkezinde Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Ahmet ÖGKE ve Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olan Yard. Doç. Dr. Yasin PİŞGİN’in konuşmacı olarak katılacağı " Hz. Peygamber (s.a.s.)’in Örnekliği" konulu Mevlid-i Nebi programı gerçekleştireceğiz. Bu anlamlı programa tüm ilçe halkımızı davet ediyorum.” Dedi.