28.11.2017

4-6 YAŞ GRUBU KUR’AN KURSLARIMIZ MEVYEVELERİNİ VERMEYE DEVAM EDİYOR

Gazipaşa İlçe Müftülüğümüze bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarımız meyvelerini vermeye devam ediyor.

Merkez Kuran Kursumuzda 4-6 yaş grubundaki çocuklara verilen Kuran-ı Kerim eğitimi kapsamında Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen öğrencilerimizden Ceylin GİLİK için ’Kuran’a Geçiş Programı’ düzenlendi.

Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz bünyesinde 4-6 yaş grubu Kuran eğitimi alan öğrenciler 2 ay gibi kısa bir sürede Kuran-ı Kerim’e geçmeye başladılar. Kuran-ı Kerim öğretiminde 4-6 yaş grubu çocukların eğitimini önemsediklerini belirten İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, çocukların kısa sürede Kuran’a geçmelerinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Düzenlenen programda 4-6 yaş grubu çocuklar, Kuran-ı Kerim okurken bazı çocuklar da öğrendikleri duaları okudular. Kuran’a geçiş töreni için veliler tarafından hazırlanan pasta ise, İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA ve çocuklar tarafından kesilirken velilerin heyecanı ise gözlerinden okundu.

Kuran-I Kerim okumaya geçen Ceylin GİLİK’e ise İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA tarafından Kur’an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler verildi.

İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğrencilerimizle tek tek ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etmeyi de ihmal etmedi.

Program sonunda açıklamalarda bulunan İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, “Merkez 4-6 yaş Grubu Kur’an Kursumuzda Kuran-ı Kerim okumaya geçen öğrencilerimizden Ceylin GİLİK için düzenlenen programa katıldık.4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarımızda yaklaşık 2 aydır eğitim gören yavrularımızın bir kısmı, Kuran eğitimine geçmiş bir kısmı da Kur’an’a geçme aşamasına geldi.
4-6 Yaş Grubu Kur’an kurslarımızda minik yavrularımıza Allah’ın kelamını, Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in sünnetinin ve ahlakını’nın yanı sıra kısa sureleri,kısa duaları, Kuran Alfabesini öğretiyoruz.Ayrıca kolaylık olması açısından İlahiler eşliğinde İslam’ın şartlarını, imanın şartlarını, İslamın görgü ve kurallarını öğretiyoruz. Birçok etkinliği oyun eşliğinde gerçekleştirmelerini sağlıyor, boyama gibi etkinliklerle el becerilerini geliştirmelerini sağlıyoruz.
Kur’an kurslarımızda eğitim-öğretim hizmetlerini sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürütüyor, Kurs programı boyunca öğrencilerimize değerli oldukları hissettirilerek, güler yüz, şefkat ve anlayış gösteriyoruz.
Bu bakımdan Gazipaşa İlçe Müftülüğü olarak 4-6 Yaş Kur’an Kurslarımızı çok önemsiyoruz.
Amacımız çocuklarımızı Peygamberi bir metodla ayet ve hadis ışığında yetiştirmektir.Onlara Kuranı Kerimi öğretmek ve onun içindekiler ile de amel etmelerine öncülük etmektir.”Dedi.