19.07.2018

GAZİPAŞALI HACI ADAYLARI DUALARLA UĞURLANDI

2018 Yılı Hac Dönemi’nde Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde hac farizasını yerine getirmek isteyen Gazipaşalı 15 hacı adayı için 18 Temmuz 2018 Çarşamba günü, akşam namazına müteakip Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz tarafından uğurlama töreni düzenlendi.

İlçemiz Çarşı Cami’nde düzenlenen programa Müftülük Personeli, Hacı adayları ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Sevinç ve hüznün hakim olduğu uğurlama programında Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve yapılan duaya hep birlikte amin denildi.
Duanın ardından hacı adaylarıyla vedalaşıldı ve kutsal topraklardan dualar istendi.

Kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getirmek için 15 hacı adayından oluşan kafile, 19 Temmuz Perşembe günü 04:00 da pasaport işlemlerinin tamamlanmasının ardından Antalya Havalimanından kutsal topraklara uçtu.

Hac görevlerini tamamlayan Gazipaşalı hacı adayları, Kurban Bayramı'nın ardından 27 Ağustos 2018 Pazartesi Günü ilçemize dönecek.

Allah, Hac ibadetini yapmak üzere kutsal beldelere giden kardeşlerimizin ibadetlerini şimdiden makbul eylesin, en güzel şekilde Hac vazifelerini yapıp gelmeyi, gidemeyen kardeşlerimize de en yakın zamanda gitmeyi nasip eylesin.Kutsal beldelere giden kardeşlerimizden Allah resulüne bizlerin selamlarını iletmelerini ve ülkemiz için ümmeti Muhammed için dua etmelerini istiyoruz.