12.07.2018

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

Vatanımızı işgal etmeye, milletimizi yok etmeye, devletimizi yıkmaya kasteden, milletimizin silahlarını yine aziz milletimize doğrultan ihanet çetesi FETÖ karşısında Çanakkale ruhuyla toptan bir direniş ve diriliş öyküsü yazılalı iki yıl olmuştur. O karanlık gece, verilen destansı mücadeleyle parlak bir zafere dönüşmüştür.Milletine, bayrağına, vatanına, devletine sahip çıkmak üzere cansiparane mücadele eden milyonlar, bu uğurda canını veren şehitlerimiz ve yaralanan gazilerimiz bu necip milletin kalbinde mümtaz yerini daima muhafaza edecektir.

Bu bağlamda 15 Temmuz Ruhu’nun geleceğimiz olan çocuklarımız ve milletimiz nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi amacıyla Gazipaşa İlçe Müftülüğümüzce 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şu programlar gerçekleştirilecektir:

1. Diyanet İşleri Başkanlığımız öncülüğünde milletimizin katılımıyla “Şehitlerimiz İçin Kur’an Okuyoruz” kampanyası başlatılmıştır.Bu kapsamda 15 Temmuz 2018 tarihine kadar İlçemiz genelinde bulunan Cami ve Kur’an Kurslarımızın her birinde en az bir Kur’an-ı Kerim hatmi okunacaktır.

2.13 Temmuz 2018 Cuma günü saat 10.00’da Belediye Kültür Merkezinde Yaz Kur’an Kursu Öğrenci ve Velilerimizin katılımıyla “Şehitlerimizi Anma Özel Programı” gerçekleştirilecektir.

3.13 Temmuz 2018 Cuma günü Cuma Namazı Öncesi İlçemiz Çarşı Cami’nde (Müftülük Binası Yanı) bu toprakları vatan kıldığımız günden beri değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” programı yapılacaktır.

4.13 Temmuz 2018 Cuma günü Diyanet İşleri Başkanlığımızca hazırlanan Cuma Hutbesi İlçemiz genelindeki tüm Camilerimizde okunacaktır.

5. İlçe Müftülüğümüz ve Kur’an Kurslarımız 14 Temmuz 2018 Cumartesi akşamından itibaren 16 Temmuz 2018 sabahına kadar Türk Bayrakları ile donatılacaktır.

6. 09-15 Temmuz 2018 tarihleri arasında Kaymakamlığımızca belirlenen zamanlarda heyetlerle Şehitlerimizin kabri, Şehit aileleri ve gaziler ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua yapılacaktır.

7. 15 Temmuz 2018 Pazar günü öğle namazı öncesi İlçemiz genelindeki tüm camilerimizde bu toprakları vatan kıldığımız günden beri değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve Mevlid-i Şerif” programı yapılacaktır.

8. 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanına fidan ekimi programına katılım sağlanacaktır.

9. 15 Temmuz Gecesinde Tüm camilerimiz açık bulundurulacak ve minareleri ışıklandırılacaktır.

10. 15 Temmuz’u 16 Temmuza bağlayan gece (Pazartesi sabahı) saat 00.13’da tüm camilerimizden Merkezi sistem marifetiyle sala okunacaktır.

11. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik yürüyüşüne halkımız ve tüm personelimizin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürünecektir.

12. Cumhuriyet Meydanında Kuran-ı Kerim okunması ve diğer irşad programlarının icrası yapılacaktır.

13. 16 Temmuz günü sabah namazı Merkez Camiinde kılınacaktır.Sabah namazından sonra halkımıza çeşitli ikramlar yapılacaktır.

14. 09-15 Temmuz 2018 tarihleri arasında İlçe Müftülüğümüze bağlı Yaz Kur’an Kurslarımızda öğrenci ve velilerin katılımı ile “Şehitlerimizi Anma Özel Programı” düzenlenecektir.

15. Hafta boyunca düzenlenecek programlarda “Şehitlik, Gazilik, Milli Birlik ve Beraberlik, Dini Değerlere Sahip Çıkma, Vatan ve Millet Sevgisi vb.” temalı konular işlenecektir.

Bu vesileyle bir kere daha tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, Vatandaşlarımızı hafta boyunca düzenlenecek programlara davet ediyoruz.