21.03.2018

REGAİB KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

22 Mart Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece Regaib kandili’dir.Regaip; çok değerli hediye, bağış, içten gelerek ve yoğun bir şekilde arzu edilen şey anlamına gelir. Cenab-ı Hakk’ın, ihsanını ve manevi hediyelerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi ve samimi kalple Allah’a yönelenlerin affedilmelerinin umulduğu mübarek bir gecedir.

Müslümanlar için tövbe etmenin, affın ve manevi arınmanın habercisi olan rahmet ve mağfiret mevsimi üç aylara girdiğimizi müjdeleyen Regaib Kandili’dir. Üç aylar, mübarek gün ve geceler, Yüce Rabbimiz tarafından bizlere lütfedilen asla dönüş, manevi diriliş ve yükseliş fırsatlarıdır.

Üç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regaib Kandili de Cenab-ı Hakk’a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkânıdır.

Böyle mübarek gün ve geceler dünyevi meşguliyetlerimizden sıyrılıp yaratılış gayemizi düşünmemiz; yaratan ve yaratılanlarla münasebetlerimizi güçlendirmemiz için de fırsat dilimleridir. Kur’an-ı Kerim, hayatını güzel değerlendirmeyenlerin o gün pişman olacaklarını şöyle haber vermektedir: “Keşke bu hayatım için bir şeyler yapıp gönderseydim” O halde idrak edeceğimiz Regaip gecesi hürmetine Allah ve Resulünü bize unutturan ve uzaklaşmamıza sebep olan kötü duygu, düşüncelerimizden vazgeçelim. Birbirimize sevgiyle dostça yaklaşarak iyilikle güzellikle muamele edelim. Şu anda dünyamızı kaplayan düşmanlıklara karşı birlik ve beraberlik içinde olalım. Hesaba çekilmeden kendimizi hesaba çekelim.
Sevgili Peygamberimiz (sav), bu geceye ulaştığında: “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur” diye dua etmiştir. Biz de aynı duayı bütün İslâm âlemi için tekrar ederek: “Allah’ım! Aziz milletimiz ve bütün Müslüman kardeşlerimiz için Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve Ramazan ayına hayırla kavuşmayı bizlere nasip eyle” diye dua edelim.

Bu gecede Rabbimizle, yakınlarımızla ve çevremizle bağlarımızı yeniden gözden geçirir, bu vesileyle olgun dindarlığın iman-ibadet-ahlak bütünlüğünü sağlamaktan geçtiğini bir kez daha hatırlayalım; doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşımın, hak ve hukuka riayetin, barış içinde yaşamanın, kutsala saygının insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek ahlakımızı bu erdemlerle donatma irademizi yenileyelim.

Bu duygu ve düşüncelerle Regâib Kandili’nizi tebrik eder, bu gecenin milletimizin ve İslam âleminin birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını, yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Regaib Kandili dolayısıyla 22 Mart 2018 Perşembe akşam namazına mütakip İlçemiz Çarşı Cami(Müftülük Binası Yanı)’nde gerçekleştirilecek Regaib Kandili Özel Programı’na tüm halkımızı davet ediyoruz.