15.01.2018

2018 YILI’NIN İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2018 Yılı Ocak Ayı toplantısı İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA başkanlığında Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıya YALÇINKAYA’nın yanı sıra Vaiz Muhammet Akif TUNÇ, VHKİ Fatih YILDIRIM ve Din Görevlileri katıldı.

Esentepe Mahallesi Camii İmam-Hatibi Taner KIZILKAYA’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşüldü ve görevlilere Müftü YALÇINKAYA tarafından idari konularda bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca İlçemizde Din Hizmetleri konusunda nelerin yapılabileceğine dair istişarelerde bulunuldu.2017 yılında gerçekleştirilen faaliyetler ise slayt şeklinde izlendi.

Toplantı kapsamında Ağrı İli Doğubayazıt İlçesi Uzunyazı Köyünde menfur bir saldırı sonucu şehit edilen 4/B Sözleşmeli İmam Hatip Ramazan BOZDAĞ’ın ailesinin acılarını bir nebze de olsa hafifletmek, sıkıntılarına destek olmak ve ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Din Görevlilerimizden yardım toplandı.

Toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA “Görevlilerimizle yaptığımız 2018 yılının ilk toplantısında geride bıraktığımız 2017 yılının muhasebesini yaparak 2018 yılında hedeflenen ve yapılması planlanan projelerimizi gözden geçirdik.İlçemizde din hizmetlerinin daha verimli ve etkin bir şekilde yürütülmesi için şimdiye kadar yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduk.Gençlerimize,kadınlara ve engelli vatandaşlarımıza kısaca toplumun her kesimine hizmetlerimizi daha verimli bir şekilde ulaştırma noktasında değerlendirmelerde bulunduk.Bunun yanı sıra son günlerde Camilerimizde ve Cami lojmanlarında gerçekleşen hırsızlık olaylarına karşı güvenlik tedbirlerinin arttırılması ve alınabilecek tedbirler noktasında istişarelerde bulunduk.”dedi.
Toplantı iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.