22.08.2017

GAZİPAŞALI HACI ADAYLARI DUALARLA UĞURLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde hac farizasını yerine getirmek isteyen Gazipaşalı 12 hacı adayı için Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz tarafından uğurlama töreni düzenlendi.

İlçemiz Çarşı Cami’nde düzenlenen programa Müftülük Personeli, Hacı adayları ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Sevinç ve hüznün hakim olduğu uğurlama programda İlçe Vaizi Muhammet Akif TUNÇ tarafından kısa bir konuşma gerçekleştirildi ve akabinde yapmış olduğu duaya hep birlikte amin denildi.

Duanın ardından hacı adaylarıyla helalleşildi ve kutsal topraklardan dualar istendi.

Kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getirmek için 12 hacı adayından oluşan kafile, 23 Ağustos Çarşamba günü 12:45 de Antalya Havalimanından kutsal topraklara uçacak.

Hac görevini yerine getiren Gazipaşalı Hacılar 23 Eylül’de tekrar İlçemize dönecekler.

Hacı adaylarına kıymetli zamanlarını ibadet ederek, en iyi bir şekilde geçirmeleri tavsiyesinde bulunan İlçe Vaizi Muhammet Akif TUNÇ “Hac sabır gerektiren bir ibadettir, bunun için her hangi bir sebeple karşılaşılan olumsuzluklara sabır gösterilmesi gerekir. Allah, hacca gidecek kardeşlerimizin ibadetlerini şimdiden makbul eylesin, en güzel şekilde ibadetlerini yapıp gelmeyi, gidemeyen kardeşlerimize de en yakın zamanda gitmeyi nasip eylesin. Hacı adaylarımızdan Allah resulüne selam götürmelerini, ülkemiz için, ümmeti Muhammed için, ülkemize karşı oynanan hain planların ve İslam coğrafyasında yaşanan tüm olumsuzluklar için dua etmelerini istiyoruz.” Dedi.