21.08.2017

İL BİRİNCİSİ MERVE YILMAZ’A BİR ÖDÜL DE YALÇINKAYA’DAN

Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler İl Birinciliği Yarışması’nda İlçemizi temsil eden ve 1. Olan Ahmet TUNCER Yaz Kur’an Kursu Öğrencisi Merve YILMAZ annesi Ayşe YILMAZ, babası Fahri YILMAZ ve hocası Zeynep Duygu SÖNMEZ ile İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA’yı makamında ziyaret etti.

Merve YILMAZ, 15 Ağustos 2017 Salı günü Antalya Erdem Beyazıt Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler İl Birinciliği Yarışması”nda sorulan soruların tamamına doğru yanıt vererek kızlar kategorisinde İl birincisi olmuştu.

İlçemiz Ahmet TUNCER Yaz Kur’an Kursu Öğrencisi olan Merve YILMAZ’a bir ödül de İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA tarafından verildi.YALÇINKAYA içerisinde 1.000 TL olan zarfı Merve YILMAZ’a takdim ederek başarılarının devamını diledi.

Konuyla ilgili konuşan İlçe Müftümüz Nazif Fehi YALÇINKAYA “Merve yavrumuz “Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler İl Birinciliği Yarışması”nda sorulan soruların tamamına doğru yanıt vererek kızlar kategorisinde İl birincisi olmuştur.Öncelikle yarışmaya katılan, İlçemizi temsil eden ve dereceye giren öğrencimiz Merve YILMAZ’ı anne-babasını ve hocası Kur’an Kursu Öğreticisi Zeynep Duygu SÖNMEZ’i bir kere daha tebrik ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızca düzenlenen bu yarışmanın amacı Kur’an Kurslarına katılımı artırmak, Kur’an Kurslarında okuyan öğrencilerimizi itikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi temel dini bilgileri öğrenmeye ve Kur’an-ı Kerim-i güzel okumaya teşvik etmektir.Kur’an Kurslarımız bilginin en güzel ve en doğru bir şekilde öğrenildiği mekânlarımızdır. Bizlerin asıl gayesi Kur’an Kurslarımız vasıtasıyla bildiklerimizi tekrar etmek, yanlış bildiklerimizi düzeltmek ve bilmediklerimizi de en iyi ve en doğru bir şekilde öğrenmektir. Kuran kurslarımıza gelen, yarışmalara katılan her öğrencimiz bu yarışın galibi’dir.” Dedi.

Ziyaret iyi dilek ve temennilerin ardından hatıra fotoğrafı çekinmesiyle sona erdi.