22.06.2017

KADİR GECESİ İLÇEMİZDE TÜM COŞKUSUYLA İDRAK EDİLDİ

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan hayırlı'' olarak kabul edilen Kadir Gecesi, İlçemizde tüm coşkusuyla idrak edildi.

Kadir Gecesi dolayısıyla İlçemiz Genelindeki tüm camilerimizde ve Cumhuriyet Meydanı’nda "Kadir Gecesi Özel" programı düzenlendi.

Kadir Gecesinin feyzini yaşamak isteyen vatandaşlar, iftardan hemen sonra camilere akın etti.

İftardan sonra başlayan programlar, tan yerinin ağarmasına kadar devam etti. Programlar kapsamında Kur’an-i Kerim ziyafeti’nin yanı sıra, Kadir Gecesinin Anlam ve Önemine dair sohbetler yapıldı, teravih ve dileyen cemaatle tesbih namazı kılındı, ilahiler okundu, eller semaya açılarak dualar edildi ve gece boyunca nafile ibadetler yapıldı. Program kapsamında katılımcılarla Cumhuriyet Meydanı’nda ve Dr. M.Fahri Leylek Hal Cami’nde sahur yemeği yendi.

Cemaat arasında yer alan çocukların sayısının da bir hayli fazla olduğu gözlemlendi.

CUMHURİYET MEYDANI’NDA KADİR GECESİ COŞKUSU

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan hayırlı'' olarak kabul edilen Kadir Gecesi dolayısıyla İlçemizde bir ilk yaşandı.
Yüzlerce vatandaş Gazipaşa Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanındaki sahur yemeğinde bir araya geldi.

Programa İlçe Kaymakamımız Nurullah KAYA’nın yanı sıra Belediye Başkanımız Dr. Adil ÇELİK, İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, kurum amirleri ve genç-yaşlı, kadın-erkek yüzlerce vatandaş katıldı.

Program kapsamında Din Görevlilerimiz tarafından Kur’an-ı Kerim ziyafeti sunuldu, ilahi ve kasideler seslendirildi.Ardından ise İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA’nın yapmış olduğu duaya hep birlikte amin denildi.

Program kapsamında katılımcılara sahur yemeğinin yanı sıra bir çok ikramda bulunuldu.

DR. M. FAHRİ LEYLEK HAL CAMİ DOLDU TAŞTI

Tüm İslam aleminin en önemli gecelerinden biri olan Kadir Gecesi Dr. M. Fahri Leylek Hal Cami’nde huşu içinde geçirildi.İlçemiz Dr. M. Fahri Leylek Hal Cami’ni dolduran vatandaşlar merkezi sistem üzerinden İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA’nın “Kadir Gecesi’nin Anlamı ve Önemi” konulu vaazını dinlediler.Vaaz’ın akabinde YALÇINKAYA’nın yapmış olduğu duaya hep birlikte amin denildi.Yatsı namazının kılınmasının ardından cemaat teravih namazını kılmak için saf tuttu.Teravih namazının ardından cemaat Alanya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa GIMBIROĞLU’nun sohbetini dinlediler.Sohbetin akabinde GIMBIROĞLU’nun yapmış olduğu duaya hep birlikte amin denildi.Dua’nın ardından dileyen cemaatle birlikte tesbih namazı kılındı.Gece boyunca vatandaşlar kaza namazı’nın yanı sıra nafile ibadetlerle geceyi idrak etti.Sabah namazı öncesinde Müftü YALÇINKAYA eşliğinde tesbihatlar’ın yanı sıra, töbe istiğfar edildi, salavatlar getirildi ve dualar edildi.Sabah namazını ise İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA kıldırdı.

Yoğun ilgi nedeniyle birçok kişi’nin, cami avlusuna serdikleri hasırlar üzerinde namaz kıldıkları ve bazı cemaatin avluda da yer olmaması nedeniyle kaldırımlar üzerinde namaz kıldığı görüldü.

ÇARŞI CAMİ’NDE HATİMLE TERAVİH NAMAZI KILINDI

Kadir Gecesi dolayısıyla İlçemiz Çarşı Cami’ni dolduran vatandaşlar İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA’nın “Kadir Gecesi’nin Anlamı ve Önemi” konulu vaazını dinlediler.Vaaz’ın akabinde YALÇINKAYA’nın yapmış olduğu duaya hep birlikte amin denildi.Yatsı namazının kılınmasının ardından cemaat hatimle teravih namazını kılmak için saf tuttu.Teravih namazı sonrası dileyen cemaatle tesbih namazı kılındı. Namazlarını kılan genç, yaşlı, çocuk binlerce vatandaş, geç saatlere kadar ibadetlerini gerçekleştirdi.Program’ın bitiminde ise cemaate çeşitli ikramlar verildi.

MERKEZ CAMİ’NDE KADİR GECESİ YOĞUNLUĞU

İlçemiz Merkez Cami’ni dolduran vatandaşlar merkezi sistem üzerinden İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA’nın “Kadir Gecesi’nin Anlamı ve Önemi” konulu vaazını dinlediler.Vaaz’ın akabinde YALÇINKAYA’nın yapmış olduğu duaya hep birlikte amin denildi.Yatsı namazının kılınmasının ardından cemaat teravih namazını kılmak için saf tuttu.Teravih namazı sonrası dileyen cemaatle tesbih namazı kılındı. Yoğun ilgi nedeniyle birçok kişinin, cami avlusuna serdikleri hasırlar üzerinde namaz kıldıkları görüldü.Namazlarını kılan genç, yaşlı, çocuk binlerce vatandaş, geç saatlere kadar ibadetlerini gerçekleştirdi.Program cami cemaatine çeşitli ikramlar verilmesiyle sona erdi.

Gerçekleştirilen programlar ve Kadir Gecesi hakkında konuşan İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA “Yüce Yaratan’ın insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kur’an’ın indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği, maddi ve manevi pek çok hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir.

İlçemiz genelinde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle Kadir Gecesi’ni idrak etmenin hep birlikte mutluluğunu yaşadık. Bu Ramazan ayında da daha önceki Ramazanlarda olduğu gibi hep birlikte kaynaşmanın, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini gördük. Cenab-ı Allah’ın “Bin aydan daha hayırlı” dediği bu gecede kırgınlıklara, dargınlıklara son verip, kırdığımız gönülleri onaralım. Kuran’ın nazil olduğu bugün, Kur’an ayetlerini hayatımızın her safhasında yaşamayı Allah bizlere nasip eylesin. Ramazanı şereflendiren bu özel gecemizin hayırlara vesile olmasını, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşlarının durmasını, bütün kardeşlerimizin bayrama huzur ve güven içerisinde ulaşmasını temenni ediyorum.”dedi.