21.06.2017

KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

*** BAYANLARA YÖNELİK KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMINA YOĞUN İLGİ ***

Gazipaşa İlçe Müftülüğümüz tarafından İlçemiz Çarşı Camii’nde bayanlara yönelik Kadir Gecesi özel programı düzenlendi.

Programa Uzman Vaiz Ayşe KOÇ, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Esma AYDIN, Hasan Peker Yatılı Kız Kur’an Kursu Yöneticisi Behiye YALÇINKAYA, Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda hanım cemaat katıldı.
Çarşı Camii’nin alt ve üst katının ise tamamıyla dolduğu görüldü.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, “Kadir Gecesi’nin anlam ve Önemi” konulu vaaz ile devam etti.Program kapsamında şiirler okundu, dini bilgiler yarışması düzenlendi, ilahiler seslendirildi ve okunan hatm-i şeriflerin duası yapıldı.
“Kadir Gecesi’nin Anlam ve Önemi” konusunda katılımcılara vaaz eden Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Esma AYDIN, Kadir Gecesi’nin nasıl fırsata dönüştürüleceği hususunda önemli tavsiyelerde bulundu.

AYDIN, sohbetinde “ Kadir Gecesini değerli kılan, onun “yaradılış gayemizin kitabı” Yüce Kur’an’ın ilk nüzûlüne şahit olmasıdır. Kadir Gecesinin kadrini yücelten, Aziz Kur’an’ın rahmet yüklü evrensel mesajlarının bu gece inmeye başlamasıdır. Bu nedenledir ki, Kadir Gecesinin değerini, kadrini, yüceliğini, büyüklüğünü ve mübarekliğini insanlığı karanlıklardan kurtaran Kerim Kitabımızda aramalıyız. Ve bu gece dünya semasına inen Kur’ân’ı yeniden kalbimizin semasına indirmeliyiz.” Dedi.

AYDIN, kalabalık hanım cemaat tarafından ilgiyle takip edildi.

Program esnasında bayanların sordukları, merak ettikleri sorular da cevaplandırıldı.
Program, Uzman Vaiz Ayşe KOÇ’un Ramazan Ayı boyunca İlçemizde okunan Hatm-i Şeriflerin duasını yapmasıyla sona erdi.

Duanın ardından vaaz esnasında sorulan sorulara doğru cevap veren hanımlara çeşitli ödüller verildi.

Programın bitiminde ise katılımcılara çeşitli ikramlar verildi.

Bayanlara yönelik Vaaz ve irşat hizmetlerine önem verdiklerini belirten İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA “Vaaz ve İrşat Programları düzenlememizdeki amacımız, Kur'an-ı Kerim ve sünnet ışığında, ahlak eksenli bilgiyi temel alarak topluma doğru dinî bilgi sunmak, bireyi tehdit eden problemlerin çözümüne dinî açıdan katkı sağlamak, toplumun sosyal hizmet kapsamına giren kesimlerine dinin manevi desteğini ulaştırmak adına kuşatıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla dînî danışmanlık ve rehberlik hizmeti verebilmek.Bu vesileyle doğru dinî ve ahlâki bilgilere sahip, bilinçli bireylerle huzurlu ve sağlıklı bir toplum oluşturabilmek.Bugünkü programımız da dolu dolu geçti.Umarım hanım kardeşlerimiz de ziyadesiyle istifade etmişlerdir. Ben bu programın düzenlenmesine ve geniş kitlelere ulaşmtırılmasında gayret gösteren görevlilerimize, ve programımıza iştirak eden tüm hanımefendilere teşekkür ediyorum.”dedi.