22.06.2017

TDV GAZİPAŞA ŞUBESİNDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM

Vakıf geleneğinin günümüzdeki en sağlam halkalarından biri olan Türkiye Diyanet Vakfı 42 yıldan fazla süredir ülkemizde ve dünyanın farklı coğrafyalarında hayri, sosyal, kültürel, dini, ilmi ve eğitim alanlarında önemli hizmetler icra etmeye devam ediyor.

Türkiye Diyanet Vakfı, eğitimden kültüre, sosyal ve hayri hizmetlerden din hizmetlerini destekleme faaliyetlerine ve uluslararası yardım çalışmalarına kadar geniş bir alanda sürdürdüğü çalışmalarla ülkemizin gözde iyilik hareketi olmaya devam ediyor.

Türkiye Diyanet Vakfı dünyanın hangi köşesinde olursa olsun muhtaçlara yardım eli uzatmakta, insanlığın birlik ve dirliği için elimizdeki nimetleri paylaşmakta, mesafeleri hiçe sayarak gönül köprüleri kurmakta ve yedi kıtada insanlığın hizmetine koşmaktadır.

Türkiye Diyanet Vakfı, ülkemizde ve dünyanın her yerinde insanlığa hizmet etmek için gayret göstererek vatandaşların vermiş olduğu zekat ve fitreleri de zamanında ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın şubelerinden birisi olan Türkiye Diyanet Vakfı Gazipaşa Şubesi olarak “Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman” sloganı doğrultusunda vatandaşlarımız tarafından bağışlanan bağış, zekat ve fitreleri İlçemizdeki ihtiyaç sahiplerinin elinden tutmak, onların yalnız olmadığını hissettirmek adına ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya devam ediyoruz.

Konuyla ilgili bilgi veren İlçe Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA “Türkiye Diyanet Vakfımız, İslâm dininin gerçek hüviyeti ile tanıtılmasında, toplumun din konusunda aydınlatılmasında, gereken yerlerde cami yapıp donatmak, fakir hastalar için tedavi kurumları açıp işletmek, zekat, fitre gibi Müslüman vatandaşlarımız tarafından yapılacak yardımları şartlarına uygun olarak toplumdaki ihtiyaç sahiplerine intikal ettirerek sosyal yardım ve hizmetler yapmaktadır.

Türkiye Diyanet Vakfı özellikle Ramazan ayında yardıma muhtaç ailelerin yanında olmaya çalışarak, öğrencilere giyecek ve kırtasiye yardımı yapmakta diğer taraftan ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunmaktadır.

Sosyal yardım konusunda önemli hizmetler icra eden Türkiye Diyanet Vakfımız, zekat-fitre vb. dini amaçlı yardımları emanet bilerek gerçek ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaştırmaktadır. Vatandaşlarımızın bu amaçla yaptığı bağışlar ilçemizde, yurt içinde ve yurt dışındaki yoksullara ayni ve nakdi yardım olarak verilmektedir.

ZEKAT VE FİTRELERİNİZİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE KOLAYLIKLA ULAŞTIRABİLİRSİNİZ…

İhtiyaç sahiplerine zekat ve fitrelerini göndermek isteyen vatandaşlarımız, "SMS, internet online, tahsilat ekranlı bankalar, internet bankacılığı yada anlaşmalı banka şubelerinden" fitre ve zekat ödemelerini gerçekleştirebilirler.

FİTRE yazıp 5601’e mesaj atarak ( 1 SMS bir fitre miktarıdır-16TL) Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine fitrenizi ulaştırabilirsiniz.

Ayrıca zekat, fitre, fidye ile şükür, akika, adak kurbani gibi ibadetlerinizi de Türkiye Diyanet Vakfı'’nın kurumsal bağış sitesinden 3D Secure Sistemi ile güvenli bir şekilde dilediğiniz zaman http://bagis.diyanetvakfi.org.tr/ adresi üzerinden yapabilirsiniz.

Tahsilat ekranlı bankalara gidip sadece Türkiye Diyanet Vakfı ismini vererek veya ilgili bankaların web şubelerini kullanarak da bağışta bulunabilirsiniz.

Tahsilat Ekranlı Bankalar yani Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası, Akbank, Türkiye Finans,Garanti Bankası,Yapı Kredi Bankası,Albaraka Türk ve Kuveyt Türk bankalarının şubelerine gidip Türkiye Diyanet Vakfı’na bağış yapacağınızı belirterek veya ilgili bankalarda hesabı olanlar banka web şubesini kullanarak, masraf ödemeden, hesap numarası vermeden bağışınızı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.” Dedi.