07.02.2018

MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA DESTEK

07.02.2018 Çarşamba gününden başlıyarak üç gün düzenlenecek olan Kan Bağışı Kampanyasına Müftülüğümüz Daire personelleri, Din Görevlileri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Kan Bağışı Kampanyasında, kan alım işlemleri Antalya Kızılay Kan Merkezinde görevli doktor ve hemşireler tarafından yapıldı.

CANDAN CANA SADAKA

Antalya Kızılay Derneği tarafından 07-09 Şubat 2018 tarihleri arasında Demre Belediyesi Eynihal otoparkında gerçekleştirilecek kampanyaya ilk günden vatandaşlarımızın ilgisi yoğun oldu. Müftülük olarak yapılan kan bağışlarının ne kadar önemli olduğunun bilinmesini istemekteyiz. İslami ve İmanı değerleri nasıl ruha hayat veriyorsa, kan da cana can katıyor ve bedene hayat veriyor. Bize hayat veren Kur´an-ı ve İslami değerler ile insanlığa hayat veren kan bağışını insanımızın gündemine taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Memleketimizde kan bağışı dediğimizde aklımıza gelen Kızılay´ımızın işbirliğiyle 07-09.02.2018 tarihleri arasında saat 20.00’e kadar kan bağışı devam edecek. Kan bağışıyla ilgili öncelikli husus; bağışların içerisinde en faziletli bağış canın bağışı, organın bağışı, kanın bağışıdır. Bizim dini ölçümüze göre bir kişiye hayat vermek tüm insanlığa hayat vermek gibidir, bir kişinin hayatına son vermek tüm insanlığın hayatına son vermek gibidir. İnsanımıza hayat veren kan bağışı ile bir ünite kan ile 3 can kurtarma gayretiyle bu programın yapıldığı bilinciyle hareket ediyoruz. Programda kan bağışı yapan başta Müftülük Daire Personellerimiz ve  Din Görevlileri olmak üzere tüm görevliler ve vatandaşlara teşekkür ediyoruz. Cemaatimize de duyurular gerçekleştirdik. Kan bağışının yanı sıra bir bilinç oluşturma gayretindeyiz. Ayrıca Kızılay yetkililerine teşekkür ediyoruz. Bağışta bulunan kardeşlerimizin hayırları kabul olsun. Kan bağışı "Candan Cana Sadakadır” sloganıyla vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaya davet ediyoruz.