14.02.2020

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN İDLİB’TEKİ KARDEŞLERİNE YARDIM ELİ

Alanya Müftülüğümüze bağlı Mustafa Mehmet Badem 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğrencileri Alanya Türk Kızılay Şubesi’nin İdlib’teki ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için “İdlib'deki Kara Bulutları İyiliğin Gücüyle Dağıt” temasıyla Hacı Memişler Camii önünde kurduğu yardım çadırını ziyaret etti.

Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice SAVAŞ nezaretinde gerçekleştirilen ziyarette minik öğrenciler yanlarında getirmiş oldukları çocuk bezi, çocuk kıyafeti ve çeşitli malzemeleri İdlib’teki kardeşlerine ulaştırılmak üzere Kızılay görevlilerine teslim etti.

Kızılay yetkilileri tarafından ise öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Ziyaretle ilgili bilgi veren Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice SAVAŞ İdlib’teki insanlık dramına kayıtsız kalmamak ve minik öğrencilere de paylaşmayı, yardımlaşmayı ve birbirimizi sevmeyi kavratmak amacıyla Kızılay’ın yardım çadırının ziyaret edildiği ve İdlib’teki çocuklar için çeşitli yardım malzemelerinin Kızılay’a teslim edildiği ifade edildi.

Ziyaret minik öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Yardım çadırının 15 Şubat 2020 Cumartesi günü de açık olacağını belirten Alanya Türk Kızılay görevlileri ise Kızılay ekiplerinin, İdlib’te acil yardım müdahalesiyle yaraları sarmaya çalışırken ihtiyaç sahiplerine; gıda kolisi, bebek maması, bebek bezi, hijyen seti, battaniye, yatak, mutfak seti, acil gıda paketi gibi yardım malzemeleri ulaştırdığını, vatandaşlarımızın da bu çalışmalara ayni ve nakdi bağışlarıyla destekte bulunabileceklerini, ayrıca 2868'e “HİLAL” yazıp mesaj (SMS) yollayarak 10 TL bağışta bulunabileceklerini ifade ettiler.