17.01.2020

İLK KARNELERİNİ MÜFTÜ İLHAN’IN ELİNDEN ALDILAR

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminin bugün sona eriyor olmasından dolayı Alanya Müftülüğümüze bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarımızda da Karne heyecanı yaşandı.

4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarımızda gerçekleştirilen Karne merasimlerine başta Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN olmak üzere minik öğrencilerimizin velileri ve vatandaşlar katıldı.

Karne merasimi kapsamında öğrenciler dönem boyunca öğrendikleri ilahi ve şiirleri seslendirdiler. Ezberledikleri dua, sure ve hadisleri okudular ve başta anne-babaları olmak üzere katılımcılara duygu dolu anlar yaşattılar.

Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN’ın elinden karnelerini ve hediyelerini alan öğrenciler ilk karnelerini almanın heyecan ve mutluluğunu doyasıya yaşadılar.

4-6 Yaş Grubu Kur’an kurslarımızda minik yavrularımıza ilk dönem boyunca Allah’ın kelamı, Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in sünneti ve ahlakını’nın yanı sıra kısa sureler ve kısa dualar öğretildi. Ayrıca kolaylık olması açısından İslam’ın şartlarını, imanın şartlarını, İslamın görgü ve kurallarını İlahiler eşliğinde öğrendiler. Kişisel gelişimleri açısından birçok etkinliği de oyun eşliğinde gerçekleştirmeleri sağlanarak, boyama gibi etkinliklerle de el becerilerini geliştirmeleri sağlandı.Milli ve manevi değerlerimizi de yaşlarına uygun bir metotla öğretildi.

Karne merasimine katılan ve 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarını oldukça önemsediklerini belirten Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN şu ifadelere yer verdi: “2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminin bugün sona erecek olmasından dolayı Müftülüğümüze bağlı Kur’an Kurslarımızda düzenlenen karne merasimlerine katılarak öğrencilerimize karnelerini takdim ettik. Gayemiz, çocuklarımızı Peygamberi bir metotla ayetler ve hadisler ışığında yetiştirmektir. Onlara Kur’an-ı Kerimi öğretmek ve onun içindekiler ile amel etmelerine öncülük etmektir. İlk dönem itibariyle de öğrencilerimizin vatanına, milletine ve dinine bağlı bir birey olmaları için elimizden gelen gayreti gösterdik. Çocuklarımıza sağlıklı bir din eğitimi verebilmek için anne babanın da çocuk üzerinde önemli bir etkisi vardır. Bu vesileyle velilerimize de tatil boyunca yavrularımızın öğrendiklerini unutmamaları için bir dizi tavsiyelerde bulunduk. Ben öğrencilerimizin yetişmesinde emek sarf eden ve yavrularını bizlere emanet eden başta velilerimiz olmak üzere, Kur’an Kurslarımızı inşa eden ve maddi-manevi yardımlarını esirgemeyen hayırseverlerimize ve özveriyle görev yapan Kur’an Kursu Öğreticilerimize teşekkür ediyor, tüm öğrencilerimize hayırlı tatiller diliyorum.”Dedi.

Öğrenci velileri de çocuklarının isteyerek ve severek Kur’an-ı Kerim’i ve Dinimiz İslam’ı öğrenmelerinden duydukları memnuniyeti ifade ederek “Yavrularımızın bu yaşta dini eğitim almalarının çok olumlu neticelerini yaşıyoruz. Bizlere bu imkanı sunan Alanya Müftülüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Müftülüğümüzden ve hocalarımızdan Allah razı olsun.”dediler.

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve çocuk