17.01.2020

DEĞİRMENDERE ÇATAK CAMİİNDE HATİM PROGRAMINDA BULUŞTUK

Alanya Müftülüğümüz tarafından her hafta perşembe günü farklı bir camide düzenlenen hatim programları ara vermeden devam ediyor.

Hatim programı kapsamında son olarak Değirmendere Mahallesi Çatak Camii’nde bir araya geldik.

Programa başta Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN olmak üzere çok sayıda genç ve vatandaş katıldı.

Program kapsamında cemaatle yatsı namazı kılındı, Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, salavat ve tesbihatlar getirildi. Ardından Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN tarafından sohbet irad edildi.

MÜFTÜ İLHAN: “HAYAT İMANDIR!”
Müftü İLHAN sohbetinde şu ifadelere yer verdi: “Hayat iman ve cihattır. Mümin her zaman imanına göre hareket eder. İmanımız hayatımızın tamamını kuşatır. Kardeşliğimiz, sevgimiz, ikramımız kucaklaşmamız, muhabbetimiz, komşuluk ilişkilerimiz, yoldaki bir taşı kaldırmak imanımızın gereğidir. Velhasıl hayat imandır. Hayatı iman üzere yaşamak müminin ebedi hayatta Cenab-ı Hakkın bütün nimetlerine, bütün ikramına kavuşmak ve onlarla taltif olması, müjdelenmesi demektir. Rabbim bizleri imanı sadık ve yakin olanlardan eylesin, Rabbim bizleri her türlü küfürden, şirkten muhafaza eylesin. İman üzere yaşayıp salih amellerle imanı tasdik eden ve ebedi hayatta cennetle müşerref olan kullarından eylesin. “ dedi.
Sohbetin ardından ise Müftü İLHAN tarafından okunan hatimlerin duası yapıldı.

Program katılımcılara yemek ikramıyla sona erdi.

Sohbetin Videosunu izlemek için linke tıklayınız: https://www.youtube.com/watch?v=MK-RuJw1uZU