09.12.2019

MÜFTÜ İLHAN NEZİHE SOYDAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN’ın gençlerimizin bireysel,sosyal, dini, duygusal ve ahlaki yapılarının değerlerimize uygun bir şekilde gelişmesine ve yetişmelerine yardımcı olmak üzere İlçemizdeki lise ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere yönelik gerçekleştirmiş olduğu konferanslar devam ediyor.

Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN son olarak Nezihe Soydan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Program kapsamında öğrencilere hitap eden Müftü İLHAN; dinin insanlara en büyük özgürlük alanı tanıdığını, insanı insan yapanın aklı ve kalbi olduğunu, İnsanın kalbinde ne varsa dışarıya da onun yansıyacağını bu yüzden kalbimizi güzel olan şeylerle güzelleştirmek gerektiğini, Cenab-ı Allah’ın iyi ve güzel olan her şeyi helal kıldığını, kötü olan her şeyi ise haram kıldığını, bu yüzden her türlü zararlı ve kötü alışkanlıklardan da uzak kalmak gerektiğini ifade etti.

Müftü İLHAN konuşmasında ayrıca öğrencilere dini, milli ve manevi konularda da tavsiyelerde bulundu.

Ziyaret öğrencilere başarı dilekleriyle sona erdi.

Okullardaki etkinliklerle ilgili bilgi veren Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN şunları kaydetti: “İlçemiz genelindeki lise ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere yönelik gerçekleştirdiğimiz etkinliklerdeki amacımız, gözümüzün nuru olan yavrularımıza doğru bilgiler aktararak onları her türlü yanlış anlayış ve düşüncelerden koruyarak, ahlaki, milli ve manevi değerlere sahip bireyler olmalarına katkıda bulunmaktır. Bu vesileyle Nezihe Soydan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldik.Lise ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere yönelik faaliyetlerimiz devam edecektir.” Dedi.