03.12.2019

HADİS SOHBETLERİ DEVAM EDİYOR

Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN tarafından her hafta Salı günü Alış Camiinde Sabah namazından önce yapılan “ Hadis Sohbetleri” devam ediyor.

Cemaatle kılınan sabah namazı sonrasında tesbihat yapılıyor ve İlçe Müftümüz Dr. İhsan İLHAN tarafından yapılan duaya hep birlikte amin deniliyor.

Programın ardından ise katılımcılara kahvaltı ikramı yapılıyor.

Müftü İLHAN tarafından bugün yapılan sohbette: “Kalbini iman ile dolduran, ihlas ile yaşayan (her işini sadece Allah için yapan), kalbini (her türlü şirk, isyan, günah ve kötü duygulardan) selim kılan, sözü doğru olan, nefsini Allah’tan gelene karşı mutmain kılan, ahlakı, şahsiyeti dosdoğru olan, kulağı hakkı işiten ve gözü hakkı gören kişi kesinlikle kurtulmuştur, Kulak huni gibidir, göz kalpte olanı anlatır. Kalbi güzelliklerle dolu olan insan kurtulmuştur.” Hadisini ve “Doğrusu arınan ve rabbinin adını anıp namaz kılan kurtuluşa ermiştir.” ayetini anlattı.

Müftü İLHAN Sohbetinde ahirette dünyadaki bütün amellerimizin toplanacağını, Allah rızası olanların baki olacağını, amellerimizin önemli olduğunu ancak amellerimizi ortaya koyduğumuz niyetin daha önemli olduğunu, niyetlerimize Allah'ın rızası haricindeki düşüncelerin girmesinin hem amelimizi hem de niyetimizi boşa çıkaracağını, hayatımızın anlamının niyetlerimiz olduğunu, bütün amellerimizin sadece Allah rızası için olması gerektiğini, müminin niyetinin amelinden daha hayırlı olduğunu, müminin hedefinin ebedi cenneti kazanmak ve ebedi cehennemden sakınmak olduğunu, kurtuluşun temel esasının namaz olduğunu, namazsız Müslüman olunamayacağını, namazın yerine kefaret veya fidye vermek ile kurtulacağını zannedenlerin yanıldıklarını, bu düşüncenin Kur’an ve sünnet ile tamamen zıt bir anlayış olduğunu, bütün amellerimizi ihlas ile ve yalnız Allah rızası için olması gerektiğini, arzularımızı isteklerimizi Allah'ın rızasının önüne koyup kendi isteklerimizi alet etmememiz gerektiğini, Ahirette kurtuluşun yegane reçetesinin kalbi selim olmaktan geçtiğini, hiçbir kimseye ahirette evladının, malının mülkünün fayda vermeyeceğini, Müslümanların istikamet üzerine olmaları gerektiğini, müslümanların dünyalık menfaatler için istikametten asla ayrılmamalarını, insanın kalbinde olanın gözlerine yansıyacağını, gözü kalbindeki hakikatle bakan müminin her halinin ibadet olduğunu, en büyük meselenin topluma hakkı hakikati konuşmak, iyiliği emredip kötülükten nehyetmek olduğunu, hepimizin yapması gerekenin hakkı söylemek ve yaşamak olduğunu, sözlerimizle, duruşumuzla örnek Müslümanlar olmamız gerektiğini, müminin her sözünün, her davranışının hak olduğunu, peygamberimizin bu hadisler ile de müminlerin kalbi boyutunu, Müslümanların dünyaya bakış tarzını en güzel boyutuyla ortaya koyduğunu ifade etti.