14.11.2019

MÜFTÜ İLHAN MİNİK ÖĞRENCİLERİN MEVLDİ-İ NEBİ ETKİNLİĞİNE KATILDI

Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN, Giritlioğlu Mustafa Uğuz Camii’nde 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarımızın Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla düzenlemiş olduğu “Peygamberimiz ve Aile” konulu programa katıldı.

Programa Kur’an Kursu öğrenci ve öğreticilerinin yanı sıra öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Minik öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda öğrenciler tarafından ilahiler, şiirler seslendirildi ve ront gösterisi yapıldı.

Etkinlik kapsamında “Peygamberimiz ve Aile” konulu kısa bir konuşma yapan İlçe Müftümüz Dr. İhsan İLHAN, Peygamberimizi anlamanın ancak onun getirdiklerine eksiksiz bir şekilde inanmak ve uygulamakla olacağını, anneliğin en kutsal görevlerin başında geldiğini, bir aileye sahip olmanın en büyük zenginlik olduğunu, Ailede anne babanın sözleriyle değil uygulamalarıyla örnek olmaları gerektiğini, İslam dinin de en çok müdahale ettiği hususların başında aile kurumunun olduğunu ve dinin en güzel bir şekilde aile içerisinde yaşanabileceğini bu yüzden dinin yaşanması noktasında eşlerin birbirlerine daima destekçi olmaları gerektiğini belirtti. Konuşmasına anne babalara tavsiyelerle devam eden Müftü İLHAN, huzurlu bir yuvada yaşamayı Cenab-ı Allah hepimize nasip eylesin diyerek sözlerine son verdi.

Program iyi dilek ve temennilerin ardından katılımcılara çeşitli ikramlarla sona erdi.