18.09.2019

2019-2020 YILI UMRE KAYITLARI DEVAM EDİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığımız organizasyonuyla Umre yapmak üzere kutsal topraklara gitmek isteyenler için umre kayıtları devam ediyor.

Vatandaşlarımızın 7, 11, 14, 15, 20 ve 25 günlük umre program tercihlerine göre ise fiyatlar değişiklik gösteriyor.

MÜRACAAT VE KAYIT İŞLEMLERİ
1- Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız ilan edilen umre turuna ait banka kodu ile Hac ve Umre Muhasebe Müdürlüğünce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretini peşin olarak yatıracaklardır.
2- Vatandaşlarımız Alanya Müftülüğümüze müracaat ederek veya elektronik ortamda www.hac.gov.tr adresinden kayıtlarını yapabileceklerdir.
3- Umre ücretleri Suudi Arabistan Riyali (SAR) olarak tahsil edilecektir.
4- 2019-2020 umre kayıt form dilekçesi 2 nüsha halinde doldurularak Alanya Müftülüğümüze teslim edilecektir.
5- Müftülüğümüze geçerlilik süresi en az bir (1) yıl olan pasaport teslim edilecektir.
6- Umre yolcusu ücretini Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halkbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası ve PTT Bank şubelerinden herhangi birine yatırabilecektir.
7- Umre yolcusu banka dekontu ile birlikte İl Sağlık Müdürlüklerince belirlenen sağlık merkezlerinden birine giderek, Konjuge Meningokok aşını yaptıracak ve aşı kartını umre süresi boyunca yanında bulunduracaktır.
8- Yürüme, servisli ve ara tatil dönemi umre turlarında Mekke’de Harem’e ulaşım servislerle sağlanacaktır. Medine’de ise binalar Mescid-i Nebeviye yürüme mesafesindedir.
9- Kayıtlar; 2, 3 veya 4 kişilik odalara yapılabilecektir.
10- Uçuşlar; Kafile oluşması halinde umre yolcularımızın tercih ettiği veya kendisine en yakın havalimanından; bunun mümkün olmaması halinde ulaşımın Başkanlığımızca sağlanması kaydıyla Ankara veya İstanbul’daki havalimanlarından olacaktır.
11- Yolcularımızın, tercih ettiği turla gidebilmesi için pasaport ve vize işlemlerinin zamanında tamamlanması, kayıtların Alanya Müftülüğümüzden son müracaat tarihinden önce yapılması ve uçak-otel planlamasında sıkıntı yaşanmaması için ihtiyaç duyulan bilgilerin zamanında Başkanlığımıza ulaştırılması gerekmektedir.
12- İşlemlerini yetiştiremeyen yolcumuz bir sonraki umre turumuza kayıt yaptırabilecektir.

VERİLECEK HİZMETLER
• Mekke-Medine Konaklama
• Sabah Kahvaltısı + Akşam yemeği (tabldot), öğle için kumanya,
• Cidde-Mekke-Medine arası ulaşım,
• Uçak Bileti, Vize, Servis,
• Mekke ve Medine Ziyaret Yerleri

VERİLECEK KİTAP VE MALZEMELER
• Kur’an-ı Kerim,
• Umre Yolcusu Rehberi,
• Kutsal İklimde Dua,
• Tavaf ve Sa’y Duaları,
• Seyahat El Çantası,
• Seccade, Tesbih,
• İpli Sırt Çantası,

Ayrıca her umre yolcumuza 5 litre zemzem verilecektir.

EĞİTİM VE İRŞAT HİZMETLERİ
Umre ibadetini manevi bir yenilenme fırsatı haline getirebilmek, yolcularımızın ibadetlerini usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirebilmelerini temin edebilmek için Umre yolcularımıza, yolculuk öncesinde İl ve İlçe merkezlerinde belirlenen program bilgilendirme seminerleri ve yolculuk esnasında tecrübeli Kafile Başkanı, Din Görevlisi ve Bayan İrşat görevlilerince eğitim, bilgilendirme ve irşat seminerleri verilmektedir.

HAVAALANLARI İLE İLGİLİ HİZMETLER
Umre yolcularımıza yardımcı olmak üzere ve onlara en güzel hizmeti sunabilmek amacıyla gerek yurt içinde gerekse yurt dışında havaalanlarında gerekli tedbirler alınmaktadır. Yolcularımız mümkün olduğunca kendilerine en yakın havaalanlarından kutsal topraklara uğurlanmaktadır. Yeterli sayıya ulaşılamadığı durumlarda uçulacak havaalanına intikal karayolu veya havayolu ile Başkanlığımız tarafından sağlanmaktadır. İstisnai bazı durumlarda gidiş ve dönüşlerde uçakların iniş iznine bağlı olarak yapılan planlamalarda takdim tehir olabilmektedir.

SAĞLIK VE YEMEK HİZMETLERİ
İbadet sağlıklı insanların eda edebilecekleri bir görevdir. Umre yolcularımızın ibadetlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmeleri için Ülkemizde Toplum Sağlığı Merkezlerinde aşı yapılıyor. Aynı zamanda sağlık ekiplerimizce Mekke ve Medine’de hizmet vermektedir. Yolcularımıza imkânlar ölçüsünde en kaliteli sağlık hizmetini takdim etmeyi amaçlamaktayız. Hastane gerektiren durumlarda ise tercümanlarımız aracılığı ile mahalli hastanelerden yararlanılmaktadır.

SERVİS, GEZİ VE İNTİKAL HİZMETLERİ
Mekke ve Medine’de ziyaret yerlerine gezi organizasyonu ve Mekke-Medine arasındaki intikal Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Mekke’de Harem’e 1 km.’den uzak olan oteller için servis hizmeti sunulmaktadır.