16.09.2019

KUR’AN KURSLARI EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLADI

Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı Kur’an Kurslarımızda 2019-2020 eğitim-öğretim yılı 16 Eylül 2019 Pazartesi günü itibariyle başladı.

2019-2020 eğitim-öğretim yılında yüzüne eğitim verilen Kur’an kurslarında eğitimler
iki dönem halinde uygulanacak olup; I. dönem 18, II. dönem 16 hafta olacak şekilde eğitim öğretim yapılacak olup 24 Mayıs 2020 tarihi itibariyle de tamamlanacaktır.

Kur’an kurslarında eğitim-öğretim görmek isteyen vatandaşlarımız
https://dibbys.diyanet.gov.tr/ehys/OgrenciKursBasvuru.aspx adresinden kurs seçimi
yaparak başvurularını kendileri yapabileceklerdir.

Elektronik sistem üzerinden başvurularını yapamayanların kayıtları ise Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından gerçekleştirilecektir.

Mesai saatleri içinde yaygın din eğitimi faaliyetlerine katılma imkânı olmayan ve
Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenmek isteyen vatandaşlarımıza yönelik ihtiyaçlar dikkate alınarak Kur’an Kurslarımız hizmet verecektir.

2019-2020 eğitim-öğretim yılında Diyanet İşleri Başkanlığımızca hazırlanan “Dinim İslam” kitabı takip edilecektir. “Dinim İslam” kitabı Alanya Müftülüğümüz tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da kursiyerlere ücretsiz olarak verilecektir. Ayrıca “Dinim İslam” kitabı https://egitimhizmetleri.diyanet.gov.tr/kategor…/materyaller web adresinden indirilebilecektir.

4-6 yaş grubu Kur’an Kurslarımıza ise 48 ayını tamamlayan ve 72 ayını doldurmayan çocukların kaydı yapılabilecektir.

Konuyla ilgili bilgi veren Alanya Müftümüz Dr. İhsan İLHAN şunları kaydetti: “Kur’an Kurslarımız bilmediklerimizi öğrendiğimiz, bildiklerimizi tekrar etiğimiz, yanlış bildiklerimizi düzelttiğimiz, bilginin en güzel ve en doğru bir şekilde öğrenildiği mekanlarımızdır. Kursiyerlerimiz Kur’an Kurslarımızda Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrenmenin yanı sıra ibadet, ahlak, siyer, hadis, tefsir ve itikat gibi dinimizin özellik ve güzelliklerini de öğrenme fırsatı buluyorlar. Bu vesileyle her yaş grubundan vatandaşlarımızı Kur’an Kurslarımıza davet ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılımızın bir kere daha hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.” Dedi.