11.11.2018

ALANYA MÜFTÜLÜĞÜ "SABAH NAMAZI BULUŞMASI"

Alanya Merkez Camilerinde kış sezonu boyunca yapılacak olan Pazar sabahı “ Sabah Namazı Buluşmaları” nın ilki 11 Kasım 2018 Pazar günü Merkez Emine Özmüftüoğlu Camiinde yapıldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı programda; Sabah namazından önce cami görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Sabah namazı cemaatle kılındı, namazdan sonra camii Müezzin-Kayyımı Mustafa ŞİMŞEK tarafından tesbihat ve zikir yaptırıldı, daha sonra İlçe Müftüsü Dr. İhsan İLHAN tarafından vaaz gerçekleştirildi. İlçe Müftüsü konuşmasında; camilerin hayatın merkezinde yer alması gerektiğini, Müslümanların Kur’an, hadis, tefsir, fıkıh vb. bütün ilimleri cami derslerinde kazanmaları gerektiğini, camileri asıl fonksiyonuna hep beraber döndürmek zorunda olduğumuzu, camilerin hiçbir şekilde alternatifi olmayacağını ve camilere alternatif olarak oluşturulan hiçbir şeyi kabul edemeyeceğimizi, camilerin bu fonksiyonlarını yerine getirmenin ise biz Müslümanların camilere gözümüz ve gönlümüzle bağlı olarak camileri doldurmamızla mümkün olacağını söyledi. Dr. İhsan İLHAN vaaz peşinden dua yaptı ve kılınan işrak namazlarından sonra hayırsever Enver ÖZMÜFTÜOĞLU tarafından cemaate yapılan ikram ile program sona erdi.

Alanya Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen “ Sabah Namazı Buluşmaları” her on beş günde bir Pazar günü sabahları farklı camilerde yapılmaktadır. Bir dahaki buluşma 25 Kasım 2018 Pazar sabahı Hacı Memişler Camiinde yapılacak olup kış boyu yapılacak buluşmaların planı aşağıdaki çizelgedeki gibidir.