17.10.2018

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle 11 Ekim 2018 Perşembe günü Saat 14:00’de ALTSO Konferans Salonunda İlçe Müftülüğümüz tarafından program yapıldı. Sunuculuğunu Konaklı Mahallesi Sanayi Camii İmam-Hatibi Selami PEKCAN’ın yaptığı program, merkez Emin Özmüftüoğlu Camii Müezzin-Kayyımı Mustafa ŞİMŞEK tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Çok sayıda davetlinin ve din görevlisinin dinleyici olduğu programda İlçe Müftümüz Dr. İhsan İLHAN, açılış konuşması yaptı. Konuşmasında din görevlilerinin ve camilerin vatan ve millet bütünlüğünün sağlanmasında olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Dr. İhsan İLHAN; Camilerin dışında oluşturulmaya çalışılan ibadet mekânlarını, dolayısıyla paralel din oluşturma çabalarının ülkemiz için en büyük fitne ve tehlike olduğunu söyledi. Dr. İhsan İLHAN  din görevlilerinin din hizmeti gibi ulvi bir görevi ifa etmenin şerefini taşıdıklarını özellikle belirtti ve bütün din görevlilerinin haftasını tebrik ederek konuşmasını tamamladı. Programın, konferans sunmak üzere davetlisi olan Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN, “Din Hizmetine Adanmış Ömürler” konulu konferansı ile dinleyicilere hitap etti. İl Müftüsü Osman ARTAN, Antalya İli ve İlçelerinden yetişerek Diyanet İşleri Başkanlığı yapan çok sayıda tanınmış, tarihte isim bırakmış şahıslar, din hizmetinde yer alan diğer önemli kişilerin, Diz Hizmetine Adanmış Ömürlerinden kesitler sundu. Bu bağlamda Alanya’da görev yapmış ve hakkın rahmetine kavuşmuş, Muhammet GEVHER hocayı özellikle anarak beraber çalıştıkları ve diğer zamanlarda din hizmetine adanmış olarak rahmetli Muhammet GEVHER hocayı anlatan İl Müftüsü Osman ARTAN bütün din görevlilerinin, camilere ve dine hizmet eden herkesin haftasını tebrik ederek konuşmasını tamamladı. Alanya Müftülüğü görevlilerinin okuduğu ilahi ve kasidelerle devam eden program son yılda emekli olan görevlilere plaket takdimi ve İl Müftüsü Osman ARTAN’a İlçe Müftüsü Dr. İhsan İLHAN tarafından verilen teşekkür plaketi ile sona erdi.