01.10.2018

25 EYLÜL 2018 TARİHLİ PERSONEL TOPLANTISI

Alanya Müftülüğü 2018 Eylül ayı personel toplantısı 25 Eylül 2018 Salı günü yapıldı. İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar ile Alanya Belediyesi Kültür Merkezi B Salonunda, Kur'an Kursu Öğreticileri ile Müftülük salonunda yapılan toplantı Din Görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra aylık gündem konuları, Şube Müdürü Murat DEMİRHAN tarafından personele aktarıldı. Alanya İlçe Müftüsü Dr. İhsan İLHAN toplantıda güdem konularını değerlendirdi ve personele konuşma yaptı. Dr. İhsan İLHAN konuşmasında; Diyanet İşleri Başkanlığı'nın misyonu ve vizyonu açısından ülkemizi kuşatmış bir fonksiyonunun olduğu, işlam dünyasında ve ülkemizde benzeri bulunmayan bir teşkilat olduğu, bu teşkilatta görev yapamanın ise her bir din görevlisi için gurur kaynağı olması gerektiğini, İmamlık mesleği ve İmam-Hatip okullarının önemi, millete ve devlete ihanet etmemek, 15 temmuz darbe kalkışmasını yapanların ihaneti, cenaze vb. törenlerde din görevlilerinin halkımızın önünde olması, Müftülüğün personel için evleri gibi, Müftülük kapısının personelin kapısı olduğu, toplantılara katılıma önem verilmesi, Kur'an'a ve islam'a hizmetin en hayırlı hizmet olduğu, Kış döneminde camilerde yapılacak Tefsir, Hadis, Siyer dersleri Kur'an ve hatim buluşmaları, gençlik buluşmaları, pazar sabahı buluşma konuları üzerinde durdu.