10.10.2017

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA YAPILAN FAALİYETLER

Müftülüğümüzce 2017 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası müsabetile bir takım etkinliker düzenlendi.1-7 Ekim  Tarihleri Arasında icra edilen etkinlikler personelimizin yoğun ve fadakar çalışmalarıyla gerçekleşti. Alanya İlçe Müftülüğü olarak hazırlanan ve hayata Camii, Şehir ve Medeniyet temasının işlendiği bu yılki kutlamalar şehir merkezi ve değişik mahallelerde yapıldı.

Bu kapsamda aşağıdaki programlar gerçekeşti:

1- Camii ve Din görevlileriyle birlikte Türkler Park Ormanda mesire havasında toplantı düzenlendi. İlçe Müftümüz Mustaf TOPAL yarım saati aşkın bir konuşma yaptı. Görevlilerle tek tek hasbihal etti. Kur'an Kursu öğreticilerinin de katıldığı toplantıda görevlilere yemek ikramı yapıldı.

2- Merkez Alış Cami'inde Cami Gençlik Buluşması düzenlendi.

3- Merkez Kazım Bulut Cami'inde Camii Engelli buluşması düzenlendi. Programda Aşure dağıtıldı. Ayrıca katılan engelli öğrencilere yemek ikram edildi.

4- Merkez Emine Öz Müftüoğlu Cami'nde Cami Gençlik Buluşması düzenlendi.

5- Mahmutlar Mahallesi Emin Özmüftüoğlu Kız Kur'an Kursumuzun bahçesinde hem din görevlilerimiz hemde cemaatin yoğun katılımıyla Aşure ikramında bulunuldu.

6- Oba Hayriye Hanım Kız Kur'an Kursunda Aşure programı düzenlendi.

7- Bayan Kur'an Kursu Öğreticileri,Öğrencileri ve Velilerine yönelik Fatma KOTAN hanımefendi tarafından sohbet programları düzenlendi.

İlçe Müftümüz Mustafa TOPAL, bu yıl ki Camiler ve Din Görevlileri haftasının dolu dolu geçtiğini belirterek,  din gönüllüsü kardeşlerimizden kadın Kur'an Kursu Öğreticilerimizin ve cami görevlilerimizin gayret ve çalışmalarından mutululuk duyduğunu dile getirdi.