Alanya Müftülüğü

12.04.2019

HAC HAZIRLIK KURSLARI BAŞLIYOR

2019 Yılı Hac Organizasyonunda Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Acente ile Hacca gidecek vatandaşlarımızı,  hac yolculuğuna hazırlamak, gerekli eğitim ve rehberliği sunmak, bu yolculuğu hayatlarında manevi bir milat haline dönüştürmek ve hac organizasyonlarında karşılaşılan ve karşılaşılabilecek problemleri en aza indirebilmek amacıyla düzenlenecek olan “Hac Hazırlık Kursları” başlıyor.

Müftülüğümüz binası yanındaki Emine Özmüftüoğlu Camii’nde düzenlenecek olan kurslar 24-25 Nisan 2019 tarihlerinde 09:00-12:45 saatleri arasında yapılacak.

Kurs boyunca hacı adaylarına “İbadet Bilinci ve Hac İbadeti”, “Hacın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı”, Ana Hatları ile Hac ve Umre Menasiki” ve “Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci” konularında bilgilendirmeler yapılacak.

Bu vesileyle 2019 Yılı Hac Organizasyonunda Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Acente ile Hacca gidecek vatandaşlarımızı  düzenlenecek olan kurslara bekliyoruz.