12.06.2017

ALANYA'DA YERLEŞİK YABANCILARA İFTAR PROGRAMI

Alanya Müftülüğümüzcece geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen iftar programına Alanya’da yaşayan diğer dinlere mensup olup da sonradan ihtida ederek İslam dini ile şereflenen yabancı uyruklu vatandaşlar ile diğer yabancı uyruklu vatandaşlar katıldılar. İftar programında bir konuşma yapan İlçe Müftümüz Mustafa TOPAL Müslüman olan veya olmayan vatandaşlarımızla iftar programında olmaktan büyük gurur duyduklarını, İslam’ın kardeşlik dini olduğunu ve bütün insanlara kucak açtığını, fakiriyle zenginiyle bir iftar sofrasında bulunmanın büyük sevinç olduğunu ve bu birlik ve beraberliğimizin hayatımızın her safhasında devam etmesi gerektiğini söyledi.

Düzenlenen İftar programına İl Müftümüz Osman ARTAN’ın yanı sıra Şanlıurfa il Müftüsü İhsan AÇIK, İl Müftü Yardımcımız Osman DEMİREL,  Alanya Kaymakamı Mustafa HARPUTLU, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat YÜCEL ve 500 yabancı katıldı.

Öte yandan yapılan iftar programının Almanca olarakta şu şekilde haberi yapıldı:

Iftar Essen für alle ausländischen Mitbürger der Stadt Alanya

Zum wiederholten Male wurde am 09.05.2017 auf Einladung der Stadt Alanya und dem Mufti aus Alanya ...Mustafa Topal am Wasserfall in Alanya ein Iftar Essen veranstaltet.
Sie kamen alle reichlich, an die 500 Personen haben teilgenommen. Genau zum Gongschlag durften die Gäste die Köstlichkeiten aus der renommierten Alanya Küche probieren.
Alle Gäste wurden von der Stadt, dem Bürgermeister Adem Murat Yücel und dem Governeur Mustafa Harputlu, Abdullah Karaoğlu, Vorsitzender des Ausländerbeirates der Stadt Alanya, dem Mufti von Alanya Mustafa Topal und dem Mufti von Antalya Osman Artan, herzlich willkommen heißen.
Die Sprecher für die verschiedenen Sprachen, deutsch, englisch und russisch, übernahmen Ursula Greune, Fran Vince und Dina Adzhieva , Mitglieder des Ausländerbeirates.
Alle wurden begrüßt und sprachen dankbare Worte für ein friedvolles und schönes Leben in Alanya aus. „Wir hier in Alanya zeigen der ganzen Welt, wie so viele unterschiedliche Nationen glücklich und ohne Angst leben können.“