12.07.2018

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA ETKİNLİKLERİ

25.10.2016 tarih ve 6752 sayılı kanun ile ulusal bayram ve genel tatiller hakkında kanunda değişiklik yapılarak 15 temmuz günü ;Demokrasi ve milli birlik günü olarak ilan edilmiştir.

Bu nedenle Akseki İlçemizde 13-15 Temmuz 2018 tarihinde uygulanacak proğram aşağıdaki gibi olacaktır.

1-  Belediye Başkanlığınca Cumhuriyet meydanına Atatürk ve Cumhurbaşkanı posteri , 15 Temmuzu anlatan posterler ve Türk bayrağı takılması.

2- ilçe müftülüğünce görevlendirilecek personeller tarafından hafta boyunca kur'anı kerim hatmi şerif okunması.

3- 15,07,2018 pazar günü öğle namazından önce İlçe müftülüğünce Akseki merkez camiinde tüm şehitlerimize mevlit ve htmi şerif okunması.

4- Belediye başkanlığınca ;15 temmuz 2018 günü saat 20.00 dan itibaren Cumhuriyet meydanında sahne ve ses düzeninin kurulması etkinliğe başlanması.

5- Esnaf ve sanatkarlar odası başkanlığınca 13 temmuzdan itibaren hafta boyunca tüm esnafımızın işyerlerine türk bayrağı asılşmasının temin edilmesi.

6-  15 temmuz günü belediye başkanlığı tarafından kurulacak çadırda halkın duygu ve düşüncelerini paylaşacağı anı defteri oluşturulması.

7- 15,07,2018 tarihinde başta emniyet ve jandarma personeli olmak üzere kamu özel kurum ve kuruluşları amir ve personellerinin katılımının sağlanması için gerekli önlemlerin alınması.

8- 15 temmuz günü saat 20,00 den itibaren Cumhuriyet meydanında belediye tarafından kurulacak ekrandan sinevizyon vb. etkinlikte kullanılacak görseller ile kurumsaltemsil unsurlarının www.15temmuzetkinlikleri.com internet adresinden temin edilerek belgesel izlenilmesi, bunun dışında herhangi bir grafik logo vb. görsel kullanılmaması.

9- 15 Temmuz gününün gecesinde 00,13 'te Akseki genelinde tüm Camilerimizde sala okunması.