15.03.2018

Şehit Uzman Çavuş Dualarla Uğurlandı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesi kuzeyinde gerçekleştirilen operasyon sırasında, Alanya İlçemizde ikamet eden Uzman Çavuş Fatih Uysal şehit oldu.

Şehidin cenazesi, askeri uçakla Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na getirildi. Şehit Uysal naaşı, Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Adil Çelik, diğer yetkililer, baba Mustafa Uysal ve anne Gülsüm Uysal, kardeşler Zeliha, Zehra ve Mehmet Uysal, şehidin eşi Arzu Yılmaz ve kızı Ada'nın yanında çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Şehit Fatih Uysal'ın cenazesi "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları eşliğinde askerlerin omzunda uçaktan indirildi. uzman çavuş olarak göreve başlayan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fatih Uysal'ın cenazesi, daha sonra cenaze aracına konularak tören için Alanya'ya götürüldü.

Askeri törenle helallik için şehit ailesinin evine getirilen şehit Uysal'ın cenaze namazı, ikindi namazından sonra İl Müftü Yardımcımız Mustafa AYDIN tarafından Gürses Camii önündeki meydanda kıldırıldı. İl Müftü Yardımcımız Mustafa AYDIN manazın akabinde cenaze namazına katılan onbinlerden şehidimiz için helallik istedi.

Cenaze namazına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Piy. Alb. Tahir Savran, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Müftü Yardımcımız Mustafa AYDIN, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İlçe Müftülerimiz, siyasi partilerin temsilcileri, askeri erkan ve binlerce Alanyalı katıldı.