08.03.2018

Kumluca İlçemizde Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle; İlçe Müftülüğümüz Aile Dini Rehberlik Bürosunca Kumluca Belediyesi Konferans salonunda Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın konulu konferans düzenlendi.

Düzenlenen programa konuşmacı olarak İl Müftü yardımcımız Melek ALÇIN katıldı. Katılımcılara karanfil takdim edilerek başlayan programda Kumluca İlçe Müftüsü Hacı KAHRAMAN açılış konuşması yaptı. Programa başta ilçe protokol eşleri, Kur'an Kursu öğreticileri, öğrencileri  ile çok sayıda bayan katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca hazırlanan Kadın sinevizyonunun gösterimi sonrasında İl Müftü Yardımcımız Melek ALÇIN katılımcılara hitap etti. Melek ALÇIN yaptığı Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın konusunda yaptığı konuşmasında; “Geçmiş toplumlardaki farklı inanışlardaki kadın anlayışından, İslam’ın kadına verdiği değer ve önem ile erkekle birlikte kadınlara verilen  haklardan bahsederek Adalet kavramı üzerinde açıklamalarda bulundu. Aileyi ayakta tutan unsurlardan bahsederek katılımcılara teşekkür etti.”

Programın sonunda Kumluca İlçe Müftülüğü Aile Dini Rehberlik Bürosu adına Vaiz Nebile ESEN tarafından Melek ALÇIN'a çiçek takdimi yapıldı.

Program sonrasında İl Müftü Yardımcımız Melek ALÇIN, Kumluca İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan Kur'an Kursu Öğreticileri ile bir araya geldi. Kur'an Kursu Öğreticilerinin istek ve sorunlarını dinledi.