08.03.2018

İl Müftü Yardımcımızdan Kadınlar Gününde Konferans

Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle; Finike İlçe Müftülüğümüz tarafından Sahilkent Mahallesi Kum Camii Toplantı Salonunda "Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın" konulu konferans düzenlendi. Programa konuşmacı olarak İl Müftü Yardımcımız Melek ALÇIN katıldı.

İlçe Müftü Vekili Hacı KAHRAMAN açılış konuşması yaptı. Programa İlçemizin Kur'an Kursu öğreticileri ve öğrencileri ile çok sayıda finikeli kadın katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca hazırlanan Kadın sinevizyonunun gösterimi sonrasında İl Müftü Yardımcımız Melek ALÇIN katılımcılara hitap etti.

Melek ALÇIN konuşmasında; farklı inanç ve kültürlerin geçmişteki kadın anlayışlarından, İslam’ın kadına verdiği değerli konumundan örneklerle bahsetti. Aileyi oluşturan temeller ve bunların korunmasına değindi.

Ayrıca konuşmasında ALÇIN; “Adalet” kavramı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının ardından İl Müftü Yardımcımız Melek ALÇIN'a Kuran Kursu Öğreticileri tarafından çiçek takdimi yapıldı.

Program çıkışında da katılımcılara karanfil hediye edilerek Dünya Kadınlar Günü programı icra edildi.