14.02.2018

Antalya'da İlk Müftü Nikahı İl Müftümüz Tarafından Kıyıldı

Antalya'da evlilik tarihlerini unutulmaz kılmak isteyen bir çift, 14 Şubat 2018 tarihinde İl Müftümüz Osman Artan'ın ilk kez kıydığı nikahla dünya evine girdi.

Evlilik için İl Müftülüğüne başvuran İrem Bozlar ve Ali Ergemici çifti, gerekli evrakın incelenmesinin ardından 14 Şubat'a randevu aldı. Ergemici çiftinin nikahını kıyan Antalya Müftümüz Osman Artan, çifte Kur'an-ı Kerim meali ve Türk bayrağı hediye etti.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edilen nikah töreninde çifte önerilerde bulunan Artan, evlilik cüzdanını geline verdi.

"Sevgiyle, muhabbetle bir arada olun"

Evliliğin kutsal olduğunu vurgulayan Osman Artan, "Ailenizin sırrını dışarıya vermeyin. Sevgiyle ve muhabbetle bir arada olun." dedi.

Gelin İrem Ergemici, 14 Şubat'ta evlenmek istediklerini, hem Sevgililer Günü'nü hem de evliliklerini ölümsüzleştirmek amacıyla müftülükte nikah kıydırdıklarını söyledi.

Antalya'da müftülüğün ilk kez kendi nikahlarını kıydığını aktaran Ergemici, "Müftülüklerin nikah kıyması gerçekten çok iyi. Bu uygulama sayesinde hayallerimizi gerçekleştirdik. Bugün bizim için çok değerli." diye konuştu.

Damat Ali Ergemici ise müftülüğün nikah kıymasından mutlu olduklarını belirterek, "Uygulamayı duyar duymaz hemen başvurduk, kabul ettiler, mutluyuz. Nikahımızı müftülük kıydı, güzel bir atmosfer. Daha mutlu olacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

İl Müftümüz Osman Artan ise müftülüklerin nikah kıymasının yasalaşmasından sonra Antalya'da ilk nikahı kıydıklarını belirterek, nikah kıyan nüfus idarelerinin, belediyelerinin yaptığı nikahla aynısını yaptıklarını dile getirdi.

Gençlere tavsiyelerinin olduğunu ifade eden Artan, "Gençlerimizin evliliğinde, hayat boyu kazasız belasız mutlu bir yuva kurmaları için hep beraber dua ediyoruz. Dua çok önemli. Nikahımızı kıydık. Korkutulduğu kadar, toplumun gerildiği kadar bir konu değil. Bizim yaptığımız işlemlerin hepsi yasaların öngördüğü biçimde." ifadelerini kullandı.

İstenilen evraklardan nikahın kıyılmasına kadar bütün prosedürlerin belediye ile aynı olduğuna dikkati çeken Osman Artan, müftülükler olarak her zaman hizmet etmeye hazır olduklarını bildirdi.

Artan, Gençlerimizin müftülükte yuvayı kurmaları, nikahla, imzayla bunları pekiştirmeleri güzel oldu. Şehitlerimizin kanlarıyla ortaya konulan bayrağımızı ve Kur'an-ı Kerim mealini hediye ediyoruz. Bu nikahımız Antalya'da başlangıç oldu, vatandaşla buluşmamızı sağladı." dedi.

Damadın babası Murat Ergemici de müftülüğün nikah kıymasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, dualar eşliğinde anlamlı bir nikah olduğunu kaydetti.

Gelinin annesi Zeycan Bozlar, ilk çocuğunu müftülüğün kıydığı nikahla evlendirdiğini vurgulayarak, "Kur'an okunarak, dua edilerek nikah kıyıldı. İnşallah çok mutlu olurlar." şeklinde dilekte bulundu.

İl Müftümüz Osman ARTAN nikah merasimi sonunda Antalya İl Müftülüğü tarafından kıyılan ilk nikahda organizasyonu yapan İl Müftü Yardımcımız ve aynı zamanda Kepez İlçe Müftü vekili Mustafa ŞİMŞEK ve ekibine teşekkür etti.