04.01.2018

Antalya Din Görevlileri Cam Piramitte Buluştu

Diyanet Sen Antalya Şubeleri tarafından Antalya da görev yapan Diyanet çalışanları arasında birlik ve beraberliğin tesis edilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla 03.01.2018 tarihinde Cam Piramitte bir program düzenlendi. Programa Ak Parati Antalya Milletvekili Hüseyin SEMANİ, Ak Parti Antalya Millet Vekili MKYK üyesi Avukat Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes TÜREL, İl Müftüsü Osman ARTAN, İl Müftü Yardımcıları Mustafa AYDIN, Osman DEMİREL, Mustafa ŞİMŞEK, İlçe Müftüleri, Ak Parti Antalya İl Başkanı Av. Rıza Sümer, Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet BAYRAKTUTAR ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Memursen Antalya Şube Başkanı Mustafa ÇOBAN, Diyanet Sen Antalya 1,2 ve 3 Nolu Şubelerin başkanları ve Yönetim Kurullarının Üyeleri, STK Temsilcileri, İmam Hatipler, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Müftülüklerin her kademesinde çalışanlar katıldılar.

Program İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerimin okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarının akabinde kürsüye gelen Akparti İl Başkanı Rıza SÜMER’in konuşmasından sonra kürsüye gelen İl Müftümüz Osman ARTAN T yaptığı konuşmada Örgütlü çoğunluğun her zaman var olması gerektiğini bilmeliyiz. Geçmiş yıllarda sendikal zihniyetler bu ülkeye her zaman yön vermiştir. Bugün Din görevlilerinin sosyal ve diğer haklar noktasında gerekli hakları yerine getirme hususunda azami gayret gösteriyorlar. Sendikaların üstlendiği görev çok önemlidir. Lojmanlar hususunda din görevlilerinden istenmekte olan lojman kiraları hususunu hızlı bir şekilde gündeme getirdik. Bu konuda gereken desteğin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Artan Sivil yapılanmaların bu ülke çıkarları noktasında görev üstlendikleri her an koruyucu bir zırhla kuşandığımız gerçeği ortaya çıkmaktadır. Diyanetin kuşandığı ilahi zırh ise bütün kurumlardan daha da farklıdır. İşte bugün yaptıklarımız bir insanın var olması ile ilgilidir. Bizler Antalya Müftülüğü olarak bu konuda ciddi bir çalışma içerisine girdik. Belediyemiz ile birlikte halka hizmetin hakka hizmet olduğu gerçeğini yaşayarak idrak ediyoruz. Dedi.

İl Müftümüz Osman ARTAN’ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menders TÜREL “yaptığı konuşmada 15 Temmuzun asıl kahramanları sizlersiniz. Diyanet-Sen’imizin üstlendiği görev taktire şayandır. Din görevlisi kimliğinizi yaptığınız çalışmalarla onurlandırmanın haklı gururu içerisinde olduğunuzu biliyorum. Sizlere evlatlarımızı, geleceğimizi emanet ediyoruz. Sizler aslında yarınlarımızı şekillendiriyorsunuz. Sizler gençliği bilimle, sanatla ve maneviyatla tanıştırıyorsunuz. İslam dinini terör ile bağdaştırmaya çalışan şer odakları İslam’ın yaşatan emirlerine, insanı yücelten çağrılarına kulaklarını tıkamış durumdalar. Bizim kültürümüz, medeniyete olan katkımız kelimelerle anlatılamaz. Sizler bu yüce dinin birer mensubusunuz, Sizler bu ülkenin manevi önderlerisiniz. Bizler büyükşehir belediyesi olarak Antalya’nın manevi dinamiğini oluşturan sizlere hizmet vermeye devam edeceğiz. Bizler camilerimizin, kuran kurslarımızın bütün eksikleri noktasında sorumluluk aldık, almaya da devam edeceğiz. Makamların gelip geçici olduğunu ama ibadetin kalıcı olduğunu biliyoruz. Şükürler olsun ki bugün bu ülkede halka hizmeti hakka hizmet olarak hisseden, icra eden bir anlayış var. Yapılan hizmetleri sadece yapmak değil, bunları anlatmanın de gerekli olduğunu düşünüyorum. Ahirette seni kurtaracak eserlerin yoksa eğer fani dünyadaki eserlerin varlığına ehemmiyet etme” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in konuşmasından sonra Ak Parti Milletvekilleri Hüseyin Semani ve Mustafa Köse’nin Konuşmalarından sonra kürsüye gelen Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet BAYRAKTUTAR konuşmasında Bugün bu ülkeyi sürekli dinle diyanetle kavgalı hale getirmeye çalışan bir kesimin çalışmalarını görüyoruz. Bizler duanın hükmüne, onlar vesveselere, bizler kardeşlik hukukuna, onlar bu hukuku yıkmaya yönelik çalışmalar yapmaktalar. Günümüzde hükümetin yaptığı başarıları takdir etmek bazılarının gücüne gidiyor. Doğru tekse bu doğruyu dile getirmek hak değil midir? Sendikamızın ilk kuruluş sürecinde bizi destekleyen bir çok kişiyi bugün anmamız vefa değil midir? Unutmayın bu millete hizmet eden herkese kapımız sonuna kadar açıktır. Milletin değerleriyle kavga etmeyen, milletin değerlerini küçümsemeyen, milletin ta kendisi olan kişileri, kurumları, partileri, hükümetleri desteklemek en doğal hakkımızdır. Yıllardır Diyanete saldırmayı meziyet sananlar kendilerini avrupanın ideolojik çıkarlarına feda etmiştir. Son zamanlarda Diyaneti anlamsız, kurgulanmış hikayelerle yıpratma gayreti yeni değildir. Çocuk istismarına karşı her zaman öncelikli kararlar alan ve bunu uygulamaya sokan Başkanlığı supyan evliliklerle karalamak koşulsuz şartsız bir itibar suikastidir. Sosyal medyada dünya gündeminde ısrarla tutulan, twiter da günlerdir en üst sıralara konulan bu mesnetsiz haberin kurgusu bizzat kendileri tarafından yapılmaktadır. İrandaki kargaşaya çanak tutan ABD’nin İslama karşı olan düşmanlığı Türkiye gündemini meskul etme çabaları hiçbir surette karşılık bulmayacaktır. Dünyaya varlığını savaş çıkarları ile kabul ettiren Amerikanın yeni dünya düzenindeki yeri Sovyetler birliğinden farklı olmayacaktır. Bu sebeple yeni dünya düzeni dedikleri değişimler yaşanırken İslamı barbar gösterme gayretleri planlanmış suikastlardır. Dedi.

Din görevlilerin büyük il gösterdiği program konuşmaların akabinde topluca yenilen yemekten sonra sona erdi.