27.12.2017

Vali Karaloğlundan Kadın Aile ve Gençlik Merkezimize Ziyaret

Antalya Valisi Münir KARALOĞLU eşi  Sevim KARALOĞLU hanımefendi ile birlikte İlimiz Müftülüğü tarafından hizmete açılan ve Antalyalı kadınlara hizmet veren Kadın Aile Gençlik ve Kur’an Merkezini ziyaret ettiler.

Antalya İl Müftülüğü olarak toplumun her kesimine ulaşmak, Antalya’lı kadınları İslam’ın ana kaynaklarından dini bilgiyle, düşünceyle, kültür ve sanatla buluşturmak; toplumsal sorunlar karşısında bilgi, söylem ve proje üretmek amacıyla kurulan Antalya İl Müftülüğü Kadın, Aile, Gençlik ve Kur’an Eğitimi Merkezini 27.12.2017 tarihinde Vali Karaloğlu ve eşi Sevim KARALOĞLU hanımefendi ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında Vali Karakoğlu ve eşine İl Müftümüz Osman ARTAN, Antalya İl Müftü Yardımcısı Melek ALÇIN ve Muratpaşa İlçe Müftüsü Celil KARACA eşlik ettiler.

Kadın Aile Gençlik ve Kur’an Merkezini ziyaret eden Vali Karakoğlu ve eşi merkezde uygulanan Kur’an-ı Kerim, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Siyer, Arapça ve Tezhip derslerine katılarak İl Müftümüz Osman ARTAN ve merkez koordinatörü Aysel UYGUN’dan bilgi aldılar.

Ders programlarının Kur’an-ı Kerim, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Siyer, Arapça ve Tezhip dersleri alan kadınlar tarafından belirlendiği merkezde kurslara katılan kadınlarla sohbet eden Vali Münir KARALOĞLU ve eşi Sevim Karaloğlu kursiyerlerle sohbet ederek istek ve sorunlarını dinlediler.

Ziyaret esnasında Vali ve eşine  Kadın Aile Gençlik ve Kur’an Merkezi konusunda bilgi veren İl Müftüsü Artan şunları söyledi.  Antalya İl Müftülüğü olarak toplumun her kesimine ulaşmak, çocuklarımızın ilk öğretmeni olan anneleri İslam’ın ana kaynaklarından dini bilgiyle, düşünceyle, kültür ve sanatla buluşturmak; kadınlarımızı toplumsal sorunlar karşısında bilgi, söylem ve proje üretmek amacıyla kurulan Antalya İl Müftülüğü Kadın, Aile, Gençlik ve Kur’an Eğitimi Merkezi bünyesinde Kur’an-ı Kerim, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Siyer, Arapça gibi dini muhtevadaki kursların yanında Muratpaşa Halk Eğitim Merkezi işbirliği içinde bayanlara yönelik güzel sanatlar alanında tezhip, hüs-i Hat gibi kurslar da düzenlenmekte, öğrenci velilerine yönelik dersler yapılmakta, ayda bir de ulusal çapta tanınmış bilim adamı konferans için davet edilmektedir.  Bu merkezimizde derslerimiz İlimiz Müftülüğü bünyesinde görev yapan Vaizelerimiz ve Kur’an Kursu Öğreticilerimiz olan Aysel UYGUN, Dr.Saliha TÜRCAN, Şerife Gönül BİLGİ, Fatma İNCE, Gülay AKKAYA tarafından verilmektedir. Dedi.

Ziyaret sonunda Vali Karaloğlu’da ilk defa ziyaret ettiği Kadın Aile Gençlik ve Kur’an Merkezinde yapılan faaliyetlerden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.