02.12.2017

Manavgat'ta Mevlid-İ Nebi Coşkusu

Manavgat İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında Manavgat Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonunda bir program düzenlendi.  Programa İl Müftüsü Osman Artan, Manavgat İlçe Müftüsü Mustafa Atilla, İlçe protokolü, oda başkanları, sivil toplum temsilcileri, Din Görevlileri, Kur'an Kursu Öğreticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Muratpaşa Cami İmam Hatibi İrfan Keskin' in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sunuculuğunu İlçemiz Kemer Cami İmam Hatibi Mustafa Koyak'ın yaptığı Programın açış konuşmasını Manavgat Müftüsü Mustafa Atilla yaptı. Müftü Atilla konuşmasında; ''Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin doğum yıl dönümü münasebetiyle O'nu anmak, anlamak ve ilkelerini yaşamımıza tatbik etmek için meclisimize teşriflerinizden dolayı sizleri saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Hz. Peygamber Efendimize günümüzde  her zamankinden daha çok muhtacız. Modern zamanda insanlık büyük bir bunalım içerisinde. Kan ve gözyaşı akıyor. Katliamlar yaşanıyor maalesef islam coğrafyası terörle anılıyor. Selamet yurdu olması gereken islam aleminin durumu içler acısı. Demek ki Hz. Peygamber Efendimizin örnekliğini anlayamamışız.''dedi. Konuşmasında göreve yeni başladığını 4-6 yaş Kur'an Kurslarını çok önemsediğini herkesten dini hizmetler için maddi- manevi dua beklediğini dile getirdi. Müftü Atilla'nın konuşmasının ardından, bu yıl Manavgat Müftülüğüne bağlı Hacı Hamza Atalay Kur'an Kursunda Hafızlıklarını tamamlayan Ramazan Şahin, Onur Yıldırım ve  Fatih Erdemir' e hafızlık başarı belgeleri, birer tam ve çeyrek altın ve çeşitli hediyeler İl ve İlçe müftülerimizce  verildi. Program İlçemiz Oymapınar Baraj Camii İmam hatipi, Salih Taşdemir ve  Hasan Fehmi Boztepe Camii müezzini İsmail Urhan hocalarımızın okudukları ilahi ve kaside dinletisiyle devam etti. İl Müftüsü Osman Artan'ın 'Peygamberimiz ve O'nun Çağlar Üstü Örnekliği konulu konferansı gerçekleşti..

Konferansta Müftü Artan, “Allah’ın, Peygamberimizin hayatını bizlere yaşanabilir 'en güzel örnek' olarak takdim ettiğini belirterek Hz. Peygamberi örnek almak, ancak O'nun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı daveti hayatımıza yansıtmak ve güzel ahlakını bir bilinç ve hayat tarzı olarak davranışlarımıza yansıtmakla mümkündür. Sevgili Peygamberimiz(sav)'in örnek hayatını ve ahlakını rehber edinmeye bugün ne kadar çok ihtiyacımız var. Peygamber Efendimizi daha yakından tanıyalım, çocuklarımızı O'nun sevgisi ile yetiştirelim, Kur'an-ı okuma ve anlamayı ibadet, yaşamayı hayatımızın gayesi edinelim. Mevlid Kandili' nde Kur'an'la ve Peygamberimiz(sav)'in Sünneti ile buluşalım, onları evimize misafir edelim” diye konuştu.Sevgili Peygamberimizin hayatından Örnek kesitler sunan İl Müftümüz bu örneklerin günümüzdeki davranışlarımızla kıyaslanmasını istedi.

Program toplu halde salavatı şerife getirilmesi ve  İl müftümüze çiçek takdimi ile son buldu..