02.08.2018

2018 YILI YAZ KURAN KURSU YARIŞMALARI YAPILDI

2018 Yılı Yaz Kuran Kursları arası Kuran-ı Kerim ve Din Bilgiler İl Birinciliği Yarışması yapıldı. Müftülüğümüz  Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürlüğünce organize edilen ve Kepez İlçe Müftülüğünün organize ettiği yarışmada Kepez Süleymaniye Camiinde öğrenciler ter döktü.

Yapılan yarışma da İl Müftümüz Osman ARTAN, İl Müftü Yardımcımız Mustafa ŞİMŞEK, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Mehmet ÇATALBAŞ, ADRB Vaizi Ayşegül İYİYOLBULAN, Din Hizmetleri Uzmanı Havva KAYA SÖNMEZ, VHKİ Mustafa GÜMÜŞ ile Yaz Kuran Kursu Öğreticileri ve yarışmaya katılacak İlçe Birincileri  öğrenciler hazır bulundular.

02.08.2018 tarihinde saat 10.00’da yapılan sınav öncesinde Kepez İlçe Müftülüğü Karşıyaka Yaz Kur’an Kursu öğrencileri ile Süleymaniye Cami Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri tarafından program tertip edildi.   Programda Süleymaniye Yaz Kuran Kursu Öğrencileri ile Karşıyaka Yaz Kuran Kursu Öğrencileri Kuran-ı Kerim, İlahi ve Ezgiler okudular.

Kızlar Öğrenciler arasında 16 İlçenin yarıştığı yarışmada Döşemealtı İlçesinden Ayşe KULA Birinci, Alanya İlçesinden Cennet Reyyan DEMİRAL ikinci ve Kepez İlçesinden Feriha SULTAN GÜLER üçüncü oldu.

Erkek öğrenciler arasında 12 İlçenin yarıştığı yarışmada Akseki İlçesinden Caner TAN birinci, Kaş ilçesinden Hüseyin YURAN GÖÇEKLİ, Konyaaltı İlçesinden Murat Kaan KAİM üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere İl müftümüz Osman ARTAN hediyeler verdi. İl Müftümüz Osman ARTAN “Yarışmaya katılan tüm öğrencilerini, ailelerini ve Kuran Kursu Öğreticilerinizi tebrik ediyorum. Sizler ilçelerinizde derece yaparak buraya geldiniz. O yüzden hepiniz birincisiniz. Bu başarılarınızı ahlakınızda ve okul hayatınızda devam ettirmenizi diliyorum” dedi.

Yarışma sonun İl Müftümüz ve beraberindekiler günün anısına hatıra fotoğrafı çektirerek sona erdi.