25.07.2018

Manavgat'ta Merkez Kur'an Kursu ve Kültür Merkezi Temeli Dualarla Atıldı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılacak olan Kur'an Kursu ve müftülük ek hizmet binasının temeli törenle atıldı.

Temel atma törenine Kaymakam Mustafa Yiğit, Antalya Müftüsü Osman Artan, Manavgat İlçe Müftüsü Mustafa Atilla, Serik Müftüsü İbrahim Keser, Akseki Müftüsü Sabit Doğru, İbradı Müftüsü Semih Acet, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışta konuşan Kaymakam Mustafa Yiğit, Manavgat'ta vatandaşa hizmet anlamında yapılacak olan her türlü çalışmanın yanında olduklarını belirtti. Yapılacak olan Kur'an kursunun önemli bir eksikliği gidereceğine inandığını aktaran Kaymakam Yiğit, binanın en kısa zamanda bitirilerek hizmete açılmasını temenni etti.

Manavgat Müftüsü Mustafa Atilla, ilçe merkezinde 4- 6 yaş grubu Kur'an kursa ihtiyaç olduğunu kaydederek, yapılacak olan binanın büyük bir eksikliği gidereceğini anlattı. Binada 4- 6 yaş grubunun yanı sıra yetişkinler için de Kur'an kursunun olacağını ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı temsilciliği ve müftülüğün ek hizmet birimlerini bulunacağını belirten Mustafa Atilla, yaklaşık maliyeti 1 milyon 220 bin lira olan binanın yapımı için hayırseverlerden destek istedi.

Antalya Müftüsü Osman Artan'ın duasını yapmasının ardından kurban kesildi ve binanın temeli atıldı.