30.06.2018

Çocuklarımız Kur’an-ı Kerimi Nota Eşliğinde Öğreniyorlar

Antalya İl Müftülüğü her alanda öncülük yaptığı gibi, Yaz Kur’an Kurslarında da bir öncülük yaparak hizmet binasında Yaz Kur’an Kursu ve Ses Eğitimi Kursu açtı. Açılan bu kursta Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgilerin öğretilmesinin yanısıra, nota ve çeşitli enstrümanların kullanılmasını da öğretiliyor.

Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN’ın talimat ve himayesinde açılan Yaz Kur’an Kursunda Rehber Öğretmen olarak görev yapan Tahir ÇETİN İlimiz Müftülüğü toplantı salonunda açılan Yaz Kur’an kursuna katılan öğrencilerden oluşan İl Müftülüğü Çocuk Musiki Korosunda İlkokul öğrencisi de var, Ortaokul öğrencisi ve Lise Öğrencisi de. Her yaş grubundan çocuklarımız yaz tatillerinde Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler öğrenmenin yanı sıra  nota, ses eğitimi ve çeşitli müzik aletleri seslendirmesini de öğreniyorlar. Bu kursumuz tamamlandığında buradaki çocuklarımız nota öğrenerek bir eseri seslendirmeyi, bir müzik aletini çalmayı öğrenmiş olacak. Bütün bunlarla birlikte dini eğitimlerini alarak Kur’an-ı Kerim okuyabilecekler ve ses eğitimi almış olarak kursumuzu bitirmiş olacağız dedi. Her yaş grubundan öğrenim gören öğrenciler de kurstan çok memnun olduklarını ve her yıl bu kursun açılmasını istediklerini söylediler.