02.06.2018

Alanya İlçemizden Dünyaya "Sevgi" Mesajı Verildi

Alanya İlçemizde yerleşik yabancılar, iftar programında bir araya geldi.

Alanya Müftüsü Mustafa Topal, İskele Meydanı'nda düzenlenen iftarda, geleneksel iftar etkinliğinin altıncısını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İlçedeki yerleşik yabancı sayısının yaklaşık 20 bin olduğunu aktaran Topal, şöyle konuştu:

"Her yıl ramazanda Almanya, Finlandiya, Hollanda, Norveç, İsviçre, Rusya gibi ülkelerin vatandaşlarını, dinimizdeki hoşgörüyü, sevgiyi ve paylaşmayı sergilemek için davet ediyoruz. İftar soframıza geliyorlar ve yoğun katılım gösteriyorlar. Alanya'dan dünyaya sevgi mesajı veriyoruz."

Topal'ın konuşmasının Almanca, İngilizce ve Rusça'ya da çevrildiği programda, Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Düzenlenen İftar programında bir konuşma yapan İl Müftümüz ARTAN da Müslüman olan veya olmayan vatandaşlarımızla iftar programında olmaktan büyük gurur duyduklarını, islamın kardeşlik dini olduğunu ve bütün insanlara kucak açtığını, fakiriyle zenginiyle bir iftar sofrasında bulunmanın büyük sevinç olduğunu ve bu birlik ve beraberliğimizin hayatımızın her safhasında devam etmesi gerektiğini söyledi.

Etkinliğe, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, İl Müftümüz Osman ARTAN, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel katıldılar.