04.05.2018

Uyuşturucuya Karşı Amansız Mücadele

Antalya İl Müftülüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi AMBAUM, Antalya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde, Atatürk Kültür Merkezi Perge Konferans Salonu’nda İlimiz Müftülüğü bünyesinde görev yapan  personele uyuşturucu ve uyarıcı maddeyle mücadele konulu seminer düzenlendi. Seminere, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Müftümüz Osman Artan, İl Müftü Yardımcımız Osman DEMİREL, Muratpaşa İlçe Müftüsü Celil KARACA, İlimiz Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele  Koordinatörü Vaiz Ahmet YÖNDEM, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu üyeleri, Akdeniz Üniversitesi AMBUAM yetkilileri, temsilcileri ve müftülük personelleri katıldı.

Müftülük personeline yönelik , ‘Uyuşturucu ve uyarıcı maddeyle mücadele’ konulu seminerde konuşan Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, “Dışarıdan gelen insanların bazıları kötü alışkanlıklarını da buraya getiriyor. Biz, bıraktıkları kötü alışkanlıkların bertaraf edilmesi için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, özellikle sokakta uyuşturucu içen kişilerin sonrasında herhangi bir cami avlusuna giderek kendisini orada bırakmasının aslında kendisini orada güvende hissetmesinden kaynaklandığını söyledi. Başsavcı Solmaz, " Bu insanı kaybettiğimizi sanabiliriz. Bizden kopmuş başka bir yere gitmiş zannedebiliriz ancak tekrar geri gelmesi anlamında da emek ve gayret sarf etmemiz gerekiyor. Biz burada bunu başarabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Cezaevlerinde de müftülük personelleriyle bir arada olduklarını ifade eden Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Orada herhangi bir problem olmuyorsa, vesilesi sizlersiniz. Cezaevlerinde, dini öğrenmek isteyen ya da dertleşmek isteyenler de din görevlilerine başvuruyor. Biz cezaevlerinden müthiş bir geri dönüş alıyoruz. Mükemmel bir huzur var. Doğru bilgiyi, doğru kişiden öğreniyorlar. Biz hep birlikte bu madde bağımlılarına ulaşmak istiyoruz. Ailenin ilgilenmemesinden başlayıp, arkadaş ararken bu illete düşenlere doğru yolu gösterecek, sizlere ihtiyacımız var.”

İl Müftümüz Osman Artan ise müftülük personelinin toplumun yaralarını anlatırken uyuşturucu sorununu da konunun içine katarak, konuşulduğu takdirde faydalı olacağı kanaatinde olduğunu söyledi. Değişik ilçelerdeki müftülük personellerini de bu konuda bilinçlendireceklerini kaydeden Artan, “Bazı veliler, çocuğunun uyuşturucuya müptela olduğunu da bilmiyor. Bu bizim cemaatimizin içerisinde. Burada aldığınız bilgiler, sizin annelere, babalara ve gençlerimize bu konularda yardımcı olacaktır” dedi.