29.03.2018

Diyanet işleri Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Huriye MARTI Ailem için Bilinçleniyorum Seminerleri Finaline Katıldı

Antalya İl Müftülüğü Aile ve Dini rehberlik Bürosu olarak 16 Ekim 2017 tarihinde başlatmış olduğumuz “Ailem için Bilinçleniyorum” seminerlerinin toplu finali 29.03.2018 tarihinde Kepez Erdem Beyazıt Kültür Merkezinde yapıldı.

Ailem için Bilinçleniyorum Seminerleri Final programına Diyanet işleri Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Huriye MARTI, İl Müftümüz Osman ARTAN, Müftü yardımcıları Mustafa AYDIN, Mevlüt TOPÇU, Osman DEMİREL, Melek ALÇIN, İlçe Müftüleri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrencileri katıldılar.

Program Kepez ibadullah Camii İmam Hatibi Mesut ÇETMİ’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Akabinde kürsüye gelen İl Müftümüz Osman ARTAN Antalya genelinde yapılan “Ailem için Bilinçleniyorum” seminerleri hakkında bilgi verdi. İl Müftümüz Artan açılış konuşmasında; “ Antalya İl Müftülüğü olarak 16 Ekim 2017 tarihinde başlatmış olduğumuz “Ailem için Bilinçleniyorum” seminerlerinin finalini elhamdülillah yapıyoruz. Bizler bu seminerlerde, “Ailemi Bağımlılıktan Koruyorum, Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum, Ailemde Bir Genç Var, Akrabalarım Var, Ailemde Bir Engelli Var, Ailemde Bir Yaşlı Var, Ailemin İletişim Dili, Ailem Ve Ben, Ailem Dağılmasın, Ailemde Merhamet İstiyorum, Ailemde Bir Çocuk Var” konularını 21 personelimiz ile 11 Merkezi Camiimizde cemaate anlattık. Elhamdülillah çok güzel geri dönüşler oldu. Bizler bu faaliyete Camilerde başlandık, sonraki aşamalarda hedefimiz bu seminerleri, Askeri Mekânlarda, Kahvehanelerde, Cezaevlerinde, Kültür Salonlarında, Düğün Salonlarda, halkımıza ulaşabileceğimiz her yerde icra etmektir. Bu seminerlerde emeği geçen bütün personelimize teşekkür ederim. Final programımıza katılımlarından dolayı Diyanet işleri Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Huriye MARTI hocamıza, Müftülerimize ve tüm görevlilerimize teşekkür ederim dedi.”

İl Müftümüz Osman ARTAN’ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Diyanet işleri Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Huriye MARTI toplumda ailenin yeri ve önemini anlatarak Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin korunması bağlamında yapılan iş ve işlemleri anlattı. Diyanet işleri Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Huriye MARTI’nın konuşmasından sonra Antalya il müftülüğü tarafından gerçekleştirilen “Ailem için Bilinçleniyorum” seminerlerinde görev alan 21 personele teşekkür belgesi verildi.