09.02.2018

Diyanet İşleri Başkan Yardımcımızdan “Biz Bir Aileyiz” Konferansı

Antalya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Manavgat Müftülüğü Konferans salonunda ilimiz Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa İlçelerimizde görev yapan Kur’an Kursu Öğreticilerine “Biz Bir Aileyiz” Konferansı Düzenlendi

Antalya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından 08.02.2018 tarihinde Manavgat İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa İlçelerimizde görev yapan Kur’an Kursu öğreticilerine yönelik “Biz Bir Aileyiz” projesi kapsamında konferans düzenlendi.

Evlilik, aile içi sorunlar ve çözüm yolları ve aidiyet bilinci konusunda Kuran Kursu öğreticilerinin desteklenmesi amacıyla düzenlenen konferans, İl Müftümüz Osman ARTAN’ın açış konuşması ile başladı. Ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Huriye Martı “Biz Bir Aileyiz” konulu konferansını verdi.

Toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşabilen ve verdiği mesajların etkisini gözlemleyebilme şansına sahip Kur’an Kursu Öğreticilerinin model olma misyonuna vurgu yapan Huriye Martı, aile bilincini ahlak ekseninde değerlendirip, meveddet, merhamet ve sevgi bağı üzerinde durdu. Aileyi hukuki olarak ayakta tutmakla birlikte, esasen ahlaki olarak ayakta tutma gayretimizin gerekliliğine değinen ve bunun için merhamet, ülfet, samimiyet, sabır ve sadakat kavramları üzerinde duran Huriye Martı, büyük bir ilgi ile dinlendi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Huriye Martı’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa İl Müftümüz Osman ARTAN, Müftü Yardımcılarımız Mevlüt TOPÇU, Melek ALÇIN, Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa İlçe Müftüleri ile Kur’an Kursu Öğreticileri katıldılar.

Program İl Müftü Yardımcımız ve aynı zamanda Antalya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Büroları sorumlusu Melek ALÇIN’ın yaptığı teşekkür konuşması ve akabinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı’ya çiçek takdimiyle sona erdi.