07.02.2018

Ailede Sevgi, Saygı ve Bir Olmanın Değeri

Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut beraberinde Antalya Valisi Münir KARALOĞLU’nun eşi  Sevim KARALOĞLU ve İl Müftü Yardımcımız Melek ALÇIN ile birlikte   İlimiz Müftülüğü tarafından hizmete açılan ve Antalyalı kadınlara hizmet veren Kadın Aile Gençlik ve Kur’an Merkezini ziyaret ettiler.

Ziyaret sebebiyle Kadın Aile Gençlik ve Kur’an Merkezinde kadınlara yönelik “Ailedeki Sevgi Saygı Beraber ve Bir Olmanın Değeri” konusu çerçevesinde bir program yapıldı. Programda ilk olarak İl Müftü Yardımcımız söz alarak açılış konuşması yaptı ve katılımcılara hoşgeldiniz diyerek Kadın Aile Gençlik ve Kur’an Merkezi hakkında bilgilendirme yaptı.

Açılış konuşmasından sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut mikrofana gelerek “Ailedeki Sevgi Saygı Beraber ve Bir Olmanın Değeri” konusunda açıklamalar yaparak bunun için yapılması gerekenleri anlattı. Akbulut; Evlerimizde meveddet oluşturmalıyız. Buda hoşgörü, anlayış, sadakat ve güvenle olur. Sekinet, Meveddet ve Merhamet bir ailede varlığın devamı için olmazsa olmazlarındandır. Ruhlarımız aynı, bedenlerimiz ayrı olursa aile olamayız. Meveddet (öz sevgidir-Müebbet sevgidir) diyerek Ailedeki Sevgi Saygı Beraber ve Bir Olmanın Değeri konusunda bilgiler verdi.

Son olarak Antalya Valisi Münir KARALOĞLU’nun eşi  Sevim KARALOĞLU da bir konuşma yaparak Ailenin önemi konusuna vurgu yaptı. Antalya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve Kadın Aile Gençlik ve Kur’an Merkezinde yapılan faaliyetlerden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Konuşmaların akabinde program sona erdi.