07.01.2018

Sarıkamış Şehitleri Saklıkent'te Dualarla Anıldı

Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı anma etkinlikleri kapsamında Antalya'da "Gençlik Şühedanın İzinde" temasıyla yürüyüşü düzenlendi.

Konyaaltı ilçesine bağlı 2 bin 400 rakımlı Saklıkent Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız, İl Müftümüz Osman ARTAN, İl Müftü Yardımcılarımız, İlçe Müftülerimiz, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhitten Böcek, bir çok kurum temsilcisi, Müftülüklerimizin personelleri, Antalya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Antalya Büyükşehir Mehter Takımı'nın eşliğinde bin 400'e yakın vatandaş, kış sporlarının yoğun olarak yapıldığı Saklıkent Kayak Merkezi'nde 2 bin 500 metrelik yol yüründü. Yürüyüş sırasında 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağı gençler tarafından taşındı, birçok vatandaş ellerinde bayraklar ve "Tekbir" sesleriyle yürüyüşü tamamladı.

Güvenlik güçlerinin önlem aldığı anma etkinliği, saygı duruşunda, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Vali Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ocağın ilk pazar gününde, "Gençlik Şühedanın İzinde" Türkiye'nin genelinde Sarıkamış şehitleri anma programının gerçekleştirildiğini söyledi. Antalya'da da bu etkinliklerin hep merkezde Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldığını belirten Karaloğlu, "Antalya'nın zirvesinden, Antalya'nın Saklıkenti'nden Sarıkamış'a farklı bir rahmet, selam, dua göndermeyi arzu etti. Bu topraklar kolay vatan kılınmadı, bu toprakların her karışı her santimetresi tertemiz şehit kanlarıyla sulanarak vatan kılındı. Onun için biz dünyada paha biçilemez topraklar üzerinde yaşıyoruz." dedi. Ülkenin parasal değeriyle ölçülemeyeceğini vurgulayan Karaloğlu, şehitlerin temiz kanlarıyla paha biçilemez olduğunu ifade etti.

Vatan, bayrak için canlarını vermeye hazır olduklarını dile getiren Karaloğlu, "15 Temmuz gecesinde bunu gösterdik. Bu necip millet bunu 15 Temmuz gecesinde ülkemizi işgal etmek isteyen hain darbe girişimini yapan, ahlaksızlara, onların işbirlikçilerine karşı millet bunu yaptı. 250 şehidimiz var, 2 bin 191 gazimiz var. Rabbim bütün şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize sağlık versin. Vali Karaloğlu, Antalya'da artık Sarıkamış şehitleri anma etkinliğinin artık Saklıkent Kayak Merkezi'nde gerçekleştirileceğini söyledi.

Özgecan Gençlik Merkezi öğrencilerinin Sarıkamış Şehitlerini temsili tiyatro gösterisinden sonra, vatandaşlara kırık buğday çorbası ve hoşaf dağıtıldı.

Program İl Müftümüz Osman ARTAN’ın şehitlerimizin ruhuna okunan hatimlerin duasını yapmasıyla sona erdi.